Το «δεύτερο ημίχρονο» της κόντρας ΝΔ - ΚΙΝΑΛ για Novartis, η απάντηση Σκανδαλίδη σε Οικονόμου

«Αιχμηρή» απάντηση έδωσε ο Κώστας Σκανδαλίδης στον Γιάννη Οικονόμου με αφορμή την υπόθεση Novartis, που φέρνει τα «χαρακώματα» για μια ακόμη ημέρα ΝΔ και ΚΙΝΑΛ.

Μετά τις χθεσινές αιχμές του Ευάγγελου Βενιζέλου για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σήμερα παίχτηκε το «δεύτερο ημίχρονο» της πολιτικής κόντρας μεταξύ ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για την υπόθεση της Novartis.

Ειδικότερα, «βολές» κατά του πρωθυπουργού καθώς και του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, εξαπολύει το Κίνημα Αλλαγής. Το ΚΙΝΑΛ, μέσω του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του, Κώστα Σκανδαλίδη, επιτίθεται στον πρωθυπουργό με αφορμή τη χθεσινή αναφορά του στα πολιτικά πρόσωπα που στοχοποιήθηκαν στην υπόθεση Novartis και αθωώθηκαν, μνημονεύοντας μόνο τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

«Σε μια πρωτοφανή επίδειξη αντιθεσμικής λειτουργίας και κομματικού πατριωτισμού ο κ. πρωθυπουργός επέλεξε να ζητήσει συγνώμη και να αναφωνήσει ντροπή, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα για τα δέκα συνολικά πολιτικά πρόσωπα που στοχοποιήθηκαν στην υπόθεση Novartis και ουσιαστικά αθωώθηκαν πανηγυρικά. Και αναφέρθηκε ονομαστικά μόνο στα στελέχη της ΝΔ», τονίζει ο Κ. Σκανδαλίδης.

Και συνεχίζει: «Αντιπαρέρχομαι την πολιτική απρέπεια που υποδηλώνει την κομματική αντίληψη του κ. Μητσοτάκη για την λειτουργία των θεσμών. Δεν είχαμε σκοπό να δώσουμε συνέχεια αν σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν προέβαινε, μετά την αυτονόητη αντίδραση του κ. Βενιζέλου, στην απίστευτη δήλωση ότι είναι δουλειά του κ. Ανδρουλάκη να υποστηρίξει τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ.

»Αλήθεια, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο Γιάννης Στουρνάρας Κεντρικός Τραπεζίτης της Χώρας, ο Ανδρέας Λοβέρδος για πολλά χρόνια υπουργός σε διαφορετικές κυβερνήσεις και ο Γιώργος Κουτρουμάνης επίσης υπουργός δεν άξιζαν της πρωθυπουργικής προσοχής;

Δυστυχώς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πιστοποίησε μια ακόμη θλιβερή πραγματικότητα. Ότι ο κ. Μητσοτάκης από το βάθρο του δήθεν σύγχρονου Πρωθυπουργού μεταπίπτει εν όψη των δυσκολιών της διακυβέρνησής του σε κομματάρχη που ασεβεί απέναντι στους θεσμούς και ιδιαίτερα αυτόν της Δικαιοσύνης. Κρίμα!».

Οικονόμου: « Είναι ζήτημα του κ. Ανδρουλάκη πώς θα χειριστεί απέναντι στον κ. Τσίπρα το ζήτημα των στελεχών του»

Νωρίτερα, ο Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, είχε τοποθετηθεί με αφορμή τη χθεσινή δήλωση Βενιζέλου. «Ο πρωθυπουργός, στο συγκεκριμένο ζήτημα, μίλησε ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για τα στελέχη της παράταξής μας, που στοχοποιήθηκαν από αυτή την πρωτοφανή, στα μεταπολιτευτικά χρονικά, μεθόδευση της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα», απάντησε αρχικά σε σχετική ερώτηση.

Κατόπιν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: «Προφανώς, το ίδιο ισχύει για όλους τους ανθρώπους των οποίων η υπόθεση από τη συγκεκριμένη μεθόδευση έχει αρχειοθετηθεί. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός, στην πολιτική διάσταση του συγκεκριμένου θέματος, δεν μπορεί να μιλά εξ ονόματος άλλων κομμάτων. Είναι ζήτημα του κ. Ανδρουλάκη πώς θα χειριστεί απέναντι στον κ. Τσίπρα, το ζήτημα των στελεχών του δικού του κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα