Το αμφιλεγόμενο σκίτσο του Αρκά για τη Λωρίδα της Γάζας προκαλεί αντιδράσεις

Με το σκίτσο του ο Αρκάς δηλώνει απερίφραστα ότι δικαιολογεί απολύτα τον βομβαρδισμό της Γάζας και τη συλλογική «τιμωρία» των Παλαιστινίων ως αντίποινα στις επιθέσεις της Χαμάς. Είναι, όμως, αυτή η ώρα - η ώρα που δολοφονούνται άμαχοι - κατάλληλη για υπεραπλουστεύσεις και απολυτότητα;

Στο νέο σκίτσο του, ο Αρκάς επιλέγει να αναφερθεί στην Γάζα χρησιμοποιώντας δύο σκίτσα για να δηλώσει την απόλυτη στήριξή του στο Ισραήλ.

Το πρώτο σκίτσο δείχνει τη φιγούρα μίας δεμένης πισθάγκωνα γυναίκας με ματωμένα ρούχα. Αναπαριστά μία από τις πρώτες φωτογραφίες που ήρθαν στη δημοσιότητα

το Σάββατο αποκαλύπτοντας την αγριότητα των επιθέσεων μαχητών της Χαμάς, που μεταξύ άλλων απήγαγαν πολλές δεκάδες πολιτών.

Στη δεύτερη σεκάνς του σκίτσου παρουσιάζεται μία πόλη να βομβαρδίζεται ολοσχερώς με πολεμικά αεροσκάφη. Το κομμάτι αυτό προφανώς αναφέρεται στην απάντηση του κράτους του Ισραήλ με τους μαζικούς βομβαρδισμούς που καταγράφονται τα τελεταία 24ωρα εις βάρος των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας.

Ως λεζάντα στις δύο εικόνες, ο Αρκάς γράφει «εκείνο που μισώ περισσότερο σε αυτή την κτηνωδία…» για να συνεχίσει στο δεύτερο κομμάτι του σκίτσου στο «είναι ότι με κάνει να δικαιολογώ απόλυτα αυτό» ξεσηκώνοντας προφανώς πολλές αντιδράσεις.

Το να δικαιολογείς - και μάλιστα... «απόλυτα» - εγκλήματα πόλεμου και συλλογικές «τιμωρίες» αμάχων είναι εξαιρετικά προβληματικό. Το να πιστεύεις ότι αν υπογραμμίσεις πως «το μισείς» κάνει οποιαδήποτε διαφορά, είναι εξαιρετικά αφελές.

Εκείνο που ο Αρκάς μισεί περισσότερο στον εαυτό του είναι ότι χρειάζεται να δικαιολογεί αυτά που γράφει.https://t.co/9yZ3CBlkSJ

— babisbabis (@babisb) October 11, 2023

ο Αρκάς μας λέει ότι δικαιολογεί απόλυτα τη δεύτερη εικόνα αλλά εντάξει δεν του πολυαρέσει κιόλας
#Παλαιστινη #Ισραηλ pic.twitter.com/T4vn6gmTjV

— Τσινάσκι (@hank_1924) October 11, 2023

Νέο ιστορικό χαμηλό για τον Αρκά#φμπ #αρκας pic.twitter.com/8pAoohpKjf

— Τοκάτας Φούγκας (@platitudinous) October 11, 2023

#ΓΑΖΑ #ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ #ΑΜΑΧΟΙ #ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ #ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ #ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ #ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Αρκά, Λωρίδα, Γάζας,arka, lorida, gazas