Το TikTok αλλάζει: Βάζει όρια στους ανηλίκους -Μέχρι 60 λεπτά θα μπορούν να βρίσκονται στην εφαρμογή

Το TikTok λέει ότι κάθε λογαριασμός που κατέχει ένας χρήστης κάτω των 18 ετών θα έχει ένα προεπιλεγμένο ημερήσιο όριο χρόνου οθόνης 60 λεπτών τις επόμενες εβδομάδες.

Το TikTok δήλωσε την Τετάρτη ότι κάθε λογαριασμός που κατέχει χρήστης κάτω των 18 ετών θα έχει ένα προεπιλεγμένο ημερήσιο όριο χρόνου οθόνης 60 λεπτών τις επόμενες εβδομάδες.

Οι αλλαγές καταφθάνουν σε μια περίοδο κατά την οποία αυξάνονται οι ανησυχίες μεταξύ διαφόρων κυβερνήσεων σχετικά με την ασφάλεια της εφαρμογής.

Ο Cormac Keenan, επικεφαλής του τμήματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας

στο TikTok, δήλωσε σε ανάρτηση στο blog την Τετάρτη ότι όταν συμπληρώνεται το όριο των 60 λεπτών, οι ανήλικοι θα καλούνται να εισάγουν έναν κωδικό πρόσβασης λαμβάνουν έναν κωδικό πρόσβασης και να λάβουν μια "ενεργή απόφαση" για να συνεχίσουν να παρακολουθούν.

Για λογαριασμούς όπου ο χρήστης είναι κάτω των 13 ετών, ο γονέας ή ο κηδεμόνας θα πρέπει να ορίσει ή να εισάγει έναν υπάρχοντα κωδικό πρόσβασης για να επιτρέψει 30 λεπτά επιπλέον χρόνου προβολής μόλις συμπληρωθεί το αρχικό όριο των 60 λεπτών.

Η TikTok δήλωσε ότι κατέληξε στο όριο των 60 λεπτών συμβουλευόμενη ακαδημαϊκή έρευνα και εμπειρογνώμονες από το Εργαστήριο Ψηφιακής Ευεξίας στο Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης.

Εδώ και καιρό υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με το οτι εκτίθενται οι ανήλικοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την πιθανή βλάβη που μπορεί να προκαλέσουν.

Μια έκθεση που κυκλοφόρησε στα τέλη του περασμένου έτους υπέδειξε ότι οι αλγόριθμοι του TikTok προωθούν βίντεο σχετικά με τον αυτοτραυματισμό και τις διατροφικές διαταραχές σε ευάλωτους εφήβους.

Το TikTok δήλωσε επίσης την Τετάρτη ότι θα αρχίσει επίσης να προτρέπει τους εφήβους να ορίσουν ένα ημερήσιο όριο χρόνου οθόνης, εάν επιλέξουν να μην χρησιμοποιούν την προεπιλεγμένη διάρκεια των 60 λεπτών. Η εταιρεία θα στέλνει εβδομαδιαίες ειδοποιήσεις στα εισερχόμενα στους λογαριασμούς των εφήβων με μια ανακεφαλαίωση του χρόνου οθόνης.

Ορισμένα από τα υπάρχοντα χαρακτηριστικά ασφαλείας του TikTok για τους λογαριασμούς των εφήβων περιλαμβάνουν τη ρύθμιση των λογαριασμών σε ιδιωτικούς από προεπιλογή για όσους είναι μεταξύ 13 και 15 ετών και την παροχή άμεσης διαθεσιμότητας μηνυμάτων μόνο σε εκείνους τους λογαριασμούς όπου ο χρήστης είναι 16 ετών ή μεγαλύτερος.

Εκτός από την υπερβολική χρήση από ορισμένους ανηλίκους, υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία σχετικά με την εφαρμογή σε όλο τον κόσμο. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της ΕΕ έχουν απαγορεύσει την εγκατάσταση του TikTok σε επίσημες συσκευές.

Αυτό ακολουθεί παρόμοιες ενέργειες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ, του Κογκρέσου και περισσότερων από τις μισές από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ. Ο Καναδάς το έχει επίσης απαγορεύσει από κυβερνητικές συσκευές.

#TIK_TOK #TIKTOK #ΑΝΗΛΙΚΟΙ #ΑΛΛΑΓΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
TikTok, Βάζει, -Μέχρι 60,TikTok, vazei, -mechri 60