Το Dnews στα Εξάρχεια: Το μετρό διχάζει τους κατοίκους, ένταση την πρώτη ημέρα των έργων (εικόνες)

Διχασμένη είναι η τοπική κοινότητα των Εξαρχείων για τη δημιουργία σταθμού Mετρό στην πλατεία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Dnews, ορισμένοι αντιδρούν με το επιχείρημα ότι θα αλλοιωθεί η φυσιογνωμία της περιοχής, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι θα διευκολυνθεί η καθημερινότητα τους, θα δώσει παραπάνω εμπορική αξία και θα περιορίσει περαιτέρω την εγκληματικότητα.

Συγκεκριμένα, όσοι υποστηρίζουν την πρώτη άποψη, αναφέρουν με την έλευση του μετρό τα Εξάρχεια, θα ακριβύνουν παρά πολύ και θα καταστεί

τόσο ακριβή περιοχή, που δεν θα μπορούν να ζήσουν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα όπως συμβαίνει επί δεκαετίες.

Επίσης ότι θα ερημώσουν από κατοικίες και όλα θα μετατραπούν σε ξενοδοχεία και σε Airbnb, όπως ήδη συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό, ενώ όπως λένε θα χάσει την περιβαλλοντική του ταυτότητα ο Λόφος του Στρέφη λόγω της μεγάλης εμπορικής και οικιστικής εξάπλωσης.

Επιπλέον πιστεύουν ότι τα Εξάρχεια θα «καταντήσουν» όπως η πλατεία Ομόνοιας, όπου χιλιάδες τοξικομανείς συρρέουν καθημερινά απ' όλη την Αττική για να «αγοράσουν» τη δόση τους.

Η άλλη άποψη

Στον αντίποδα, οι ελάχιστοι εναπομείναντες κάτοικοι γύρω από την πλατεία αναφέρουν ότι θα μπορούν να πηγαίνουν στις δουλειές τους ευκολότερα, θα αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα με το πάρκινγκ, εφόσον βέβαια τηρηθούν οι υποσχέσεις της αναδόχου για δημιουργία χώρων στάθμευσης, ενώ θα αυξηθεί και η εμπορική δραστηριότητα.

Παράλληλα δε, από την πλατεία θα αποχωρήσουν οι τοξικομανείς και οι διακινητές, όπως συνέβη με την έλευση του μετρό στο Μεταξουργείο και στο σταθμό της Πανόρμου.

Ένταση σημειώθηκε νωρίς το πρωί

Πάντως, τεταμένο ήταν το κλίμα στην πλατεία την πρώτη ημέρα εργασιών του σταθμού μετρό, καθώς υπήρξε ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών.

Κάτοικοι πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις και πορεία διαμαρτυρίας στους γύρω δρόμους.

Οι ίδιοι αντιτίθενται στη δημιουργία του μετρό.

Δυνάμεις της αστυνομίας θα παραμείνουν στο σημείο.

Πηγή: EUROKINISSI#ΕΞΑΡΧΕΙΑ #ΜΕΤΡΟ #ΠΛΑΤΕΙΑ #ΣΤΑΘΜΟΣ #ΚΑΤΟΙΚΟΙ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα