Τίτλοι τέλους για το Instashop στην Ελλάδα

Τη διακοπή της λειτουργίας της στην Ελλάδα προχώρησε η Instashop, μετά από 8 χρόνια δραστηριότητας, έχοντας αποτελέσει μία ιδιαίτερα φιλόδοξη προσπάθεια με παρουσία σε Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν, Αίγυπτο, Κατάρ, Λίβανο, Σαουδική Αραβία, Ομάν, Κουβέιτ καθώς και στην Ελλάδα.

Ιδρύθηκε από τους Γιάννη Τσιώρη και Ιωάννα

Αγγελιδάκη το 2015, όταν οι δυο τους σύστησαν μία καινοτόμο startup με αντικείμενο το fast grocery delivery στο Ντουμπάι και ακολούθως εισήλθε στην Ελλάδα το 2020.

Ωστόσο, τα οικονομικά στοιχεία που ανακοίνωσε πρόσφατα η εταιρεία φαίνεται ότι για μία ακόμα φορά δεν ήταν τα αναμενόμενα. Ο κύκλος εργασιών της το 2022 (3,18 εκατ. ευρώ) διπλασιάστηκε (1,54 εκατ. ευρώ) σε σχέση με το 2021.

Ταυτόχρονα, όμως, διπλασιάστηκαν και οι ζημίες (3,56 εκατ. ευρώ) σε σχέση με το 2021. Ειδικότερα, οι ζημιές μετά από φόρους είχαν διαμορφωθεί σε 1,24 εκατ. ευρώ, ενώ οι ζημιές εις νέο αγγίζουν τα 5 εκατ. ευρώ.

Διαδοχικές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου
Από τον Σεπτέμβριο του 2022 η εταιρεία έχει προβεί σε διαδοχικές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου ύψους 3,48 εκατ. και 3,2 εκατ. ευρώ, με στόχο την επέκτασή της στην ελληνική αγορά και τη στήριξη της επιχειρηματικής της δραστηριότητας.

Με έδρα τη Θεσσαλονίκη ανέπτυξε δραστηριότητα και στην Αττική, ενώ απασχολούσε στο τέλος του 2022 107 άτομα προσωπικό έναντι 66 που ήταν το έμψυχο δυναμικό της το 2021.

Μεταξύ των συνεργασιών τις οποίες ανέπτυξε ήταν με τα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, My Market, Θανόπουλος και Ναταλί στην Θεσσαλονίκη, ενώ στη διάρκεια του 2023 προστέθηκαν στις συνεργασίες της και τα Bazaar. Συνεργάστηκε επίσης με τα καταστήματα εστίασης, Ergon, στη Θεσσαλονίκη.

Στον τομέα της λιανικής παρείχε υπηρεσίες fast delivery σε έναν ευρύτατο αριθμό μίνι μάρκετ, convenience stores, και εξειδικευμένων καταστημάτων όπως κρεοπωλεία, οπωροπωλεία, ιχθυοπωλεία και άλλες επιχειρήσεις.

Στον τομέα της λιανικής πώλησης συνεργάστηκε κατά καιρούς με αλυσίδες όπως η Κωτσόβολος, η Pet City, με φαρμακεία, καταστήματα καλλυντικών, αξεσουάρ και σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων.

#INSTASHOP #ΚΛΕΙΣΙΜΟ #ΕΙΔΗΣΕΙΣ #DELIVERY #ΕΛΛΑΔΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα