«Την στιγμή της μάχης δεν νοείται κάποιος να είναι σε διακοπές», η ενόχληση του Μαξίμου και η αποπομπή Μηταράκη

Σε παραίτηση οδηγήθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης ο οποίος προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια του Μεγάρου Μαξίμου για το γεγονός ότι απουσίαζε εκτός Αθηνών κατά τις ημέρες που δίνονταν κρίσιμες μάχες στο πεδίο της αντιμετώπισης των πυρκαγιών.

«Την στιγμή της μάχης δεν νοείται κάποιος να είναι σε διακοπές», σημειώνουν χαρακτηριστικά πηγές του Μεγάρου Μαξίμου το οποίο καθιστά σαφές σε όλους τους τόνους πως είναι αυτονόητο ότι δεν υπάρχουν διακοπές όταν

βρίσκεται σε εξέλιξη η διαχείριση μίας τέτοιας κρίσης. Η είδηση έπεσε σαν "βόμβα" το μεσημέρι όταν έγινε γνωστό ότι ο κ. Μηταράκης την υπέβαλε στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος την έκανε αποδεκτή.

Ο απερχόμενος υπουργός Προστασίας του Πολίτη επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους, είναι όμως ξεκάθαρο ότι η εξέλιξη αυτή οφείλεται στις καλοκαιρινές διακοπές που φέρεται να είχε ξεκινήσει στην Πάτμο την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη ο "πόλεμος"- όπως έχει επανειλημμένα τονίσει ο πρωθυπουργός- με τις πυρκαγιές, ενώ έχει προηγηθεί και το "άδειασμα" από τον κ. Μητσοτάκη στην υπόθεση της έφιππης Αστυνομίας.

Στην θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη τοποθετείται ο νυν αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου. Καθήκοντα αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με αρμοδιότητα τα ζητήματα Αθλητισμού, θα αναλάβει ο βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης, ενώ η ορκωμοσία των νέων υπουργών ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 19:00, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν με αφορμή την υπόθεση αυτή ότι ο πρωθυπουργός, όταν βλέπει δυσλειτουργίες στην κυβέρνηση δεν περιμένει να γίνει ανασχηματισμός, αλλά προχωρά σε διορθωτικές κινήσεις.

Οι ίδιες πηγές δεν αρνούνται ότι στην εξέλιξη αυτή έπαιξε ρόλο και το πρόσφατο θέμα που είχε δημιουργηθεί σχετικά με την δημιουργία έφιππης Αστυνομίας, όταν το Μέγαρο Μαξίμου είχε διαρρεύσει ότι ο πρωθυπουργός- ο οποίος βρισκόταν εκείνη την ημέρα στο Βίλνιους της Λιθουανίας- δεν είχε κάνει αποδεκτή την σχετική πρόταση του απερχόμενου πλέον υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Σύγχυση είχε δημιουργηθεί και με δηλώσεις που είχαν αποδοθεί στον κ. Μηταράκη περί κατάργησης της πανεπιστημιακής Αστυνομίας, οι οποίες ανασκευάστηκαν στη συνέχεια, με το Μέγαρο Μαξίμου να υποστηρίζει μάλιστα ότι ουδέποτε είχε ειπωθεί κάτι τέτοιο από τον υπουργό και να διαβεβαιώνει, μεταξύ άλλων και δια του ίδιου του πρωθυπουργού, ότι η πανεπιστημιακή Αστυνομία δεν πρόκειται να καταργηθεί, αλλά θα γίνουν αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της.

#ΝΟΤΗΣ_ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ #ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ #ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΜΕΓΑΡΟ_ΜΑΞΙΜΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα