Την πλήρη αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση του νερού εκφράζει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών

Ταυτόχρονα, ο δήμος καλεί την κυβέρνηση «να μην προχωρήσει στον σχεδιασμό της πώλησης των μετοχών του δημοσίου μέσω του ΤΑΙΠΕΔ», αλλά «να κατοχυρώσει συνταγματικά τον δημόσιο χαρακτήρα της ύδρευσης και της αποχέτευσης»

Την πλήρη αντίθεσή του στην «ιδιωτικοποίηση έστω και του 1% της ΕΥΑΘ» εκφράζει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, με ψήφισμά του που εγκρίθηκε κατά τη χθεσινοβραδινή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή και παρουσία πολιτικών προσώπων

και εκπροσώπων φορέων.

Ταυτόχρονα, ο δήμος καλεί την κυβέρνηση «να μην προχωρήσει στον σχεδιασμό της πώλησης των μετοχών του δημοσίου μέσω του ΤΑΙΠΕΔ», αλλά «να κατοχυρώσει συνταγματικά τον δημόσιο χαρακτήρα της ύδρευσης και της αποχέτευσης», τονίζοντας παράλληλα την αποφασιστικότητά του να αγωνιστεί με τους φορείς και την κοινωνία για την ακύρωση των σχεδίων της ιδιωτικοποίησης του δημόσιου αγαθού του νερού.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης -τέσσερα χρόνια μετά το δημοψήφισμα στο οποίο οι Θεσσαλονικείς διατράνωσαν με ένα βροντερό «ΟΧΙ» με 218.000 ψήφους κατά, την αντίθεσή τους σε ένα τέτοιο σχέδιο- συμμετείχε ο βουλευτής του ΚΚΕ Β΄ Θεσσαλονίκης Σάκης Βαρδαλής, εκπρόσωποι της οικολογίας, κοινωνικών συλλογικοτήτων και φορέων.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενεργώντας με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, εδώ και χρόνια έχει αλλάξει τον χάρτη στο περιβάλλον, στην ύδρευση και στην αποχέτευση. Η σημερινή εικόνα δεν έχει καμιά σχέση με αυτήν που υπήρχε πριν 20 και πλέον χρόνια. Οι δήμοι απέδειξαν ότι μπορούν να διαχειριστούν με επιτυχία, προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών, τα κρίσιμα και κορυφαία αυτά θέματα. Έτσι, κι αυτό της διαχείρισης της ΕΥΑΘ οι δήμοι μπορούμε, σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς, να αναλάβουμε τις τύχες της ύδρευσης και να αποκλείσουμε κάθε ενδεχόμενο εμπορευματοποίησης του δημόσιου αγαθού του νερού», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης. Παράλληλα, όμως, και με αφορμή την πρόσφατη θλιβερή περιπέτεια της Θεσσαλονίκης με την πολυήμερη διακοπή ύδρευσης, άσκησε σκληρή κριτική στη διαχείριση της κρίσης από τους υπεύθυνους της εταιρείας, τονίζοντας ότι «κάποιοι πρέπει να απολογηθούν για αυτή την τραγική κατάσταση που ταλαιπώρησε αφάνταστα τους Θεσσαλονικείς», καθώς «αποδείχθηκε η ανεπάρκεια και η ανευθυνότητά τους απέναντι στο τεράστιο πρόβλημα».

«Η διοίκηση της ΕΥΑΘ δεν γνώριζε πώς να διαχειριστεί το νερό για να τροφοδοτηθεί ο βόρειος τομέας, όταν το 75% ήταν εξασφαλισμένο από τις πηγές του Αλιάκμονα, και για αυτό πρέπει κάποια στιγμή να απολογηθούν. Όπως επίσης πρέπει να απολογηθούν και αυτοί που μπλόκαραν την επέκταση του διυλιστηρίου για το νερό του Αλιάκμονα, χρηματοδότηση μάλιστα που είναι εξασφαλισμένη», ανέφερε ο Σίμος Δανιηλίδης, ενώ επισήμανε τον κίνδυνο «το ίδιο πρόβλημα να παρουσιαστεί και αύριο».

«Τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά τα στηρίζουμε βελτιώνοντας την παροχή της υπηρεσίας, μειώνοντας το κόστος που επιβαρύνεται ο πολίτης, και με αυτόν τον τρόπο διατηρούμε το δημόσιο χαρακτήρα τους και προσφέρουμε καλύτερο και ποιοτικότερο προϊόν», πρόσθεσε ο Σίμος Δανιηλίδης υπογραμμίζοντας ότι «ο πολίτης πληρώνει ακριβά και πρέπει να εισπράττει ποιότητα και συνέπεια στην εξυπηρέτησή του».

Keywords
Τυχαία Θέματα