Την επόμενη εβδομάδα ο ανασχηματισμός

Η κυβέρνηση μπορεί να αφήνει πίσω τα προγράμματα στήριξης που «ρήμαξαν» την οικονομία και τους πολίτες ωστόσο κοιτάει μπροστά με στόχο τις εκλογές που κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν το 2019.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την Ιθάκη έδωσε το σύνθημα για αλλαγή σελίδας. Μία από τις αλλαγές που έρχονται αφορούν πρόσωπα εντός της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες των Dikaiologitika News,

ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ο επικείμενος ανασχηματισμός να μην γίνει αυτή την βδομάδα ωστόσο παραμένει σίγουρο ότι θα γίνει εντός του μήνα.

Πρόθεση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είναι να τελειώνει σύντομα με τον ανασχηματισμό έτσι ώστε απερίσπαστος να ανέβει στην Διεθνή Έκθεση θεσσαλονίκης όπου αναμένεται να δώσει «μάχη».

Στα του ανασχηματισμού τώρα, άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις του πρωθυπουργού για τα πρόσωπα που ενδεχομένως μπουν στο κυβερνητικό σχήμα ή «κουνήσουν μαντήλι». Δειλά – δειλά είδαν το φως της δημοσιότητας σενάρια για απομάκρυνση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη από την κυβέρνηση, αναλαμβάνοντας χρέη γραμματέα του κόμματος, θέση για την οποία δεν φαίνεται να είναι αρνητικός ο ίδιος.

Εκτός κυβέρνησης αναμένεται να βρεθούν η Λυδία Κονιόρδου, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Δημήτρης Αποστόλου.

Σταθερή θέση στο υπουργικό συμβούλιο έχει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ το «τιμόνι» της οικονομίας θα συνεχίσουν να έχουν Τσακαλώτος και Χουλιαράκης. Παρών στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο ως υπουργός Εθνικής Άμυνας θα είναι ο Πάνος Καμμένος.

Τέλος, πιο ορατή από ποτέ είναι η πιθανότητα της εισόδου στην κυβέρνηση και εξωκοινοβουλευτικών στελεχών όπως ο διευθυντής της Κ.Ο. Κώστας Ζαχαριάδης και ο γραμματέας του κόμματος, Παναγιώτης Ρήγας.

Keywords
Τυχαία Θέματα