Τι συζήτησαν Τσίπρας - Μακρόν

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, η πορεία του ελληνικού προγράμματος, ο συντονισμός για την προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για την Ευρωζώνη και το μέλλον της Ευρώπης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Εμανουέλ Μακρόν

Θερμή υποδοχή επεφύλαξε ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στα Ηλύσια Πεδία. Οι δύο ηγέτες είχαν πρόγευμα εργασίας, το οποίο μάλιστα διήρκεσε

μισή ώρα περισσότερο από ότι ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

Ο κ. Τσίπρας εξήλθε στις 11:15 από το Μέγαρο των Ηλυσίων και χωρίς να κάνει δηλώσεις για το περιεχόμενο της συνάντησης, αναχώρησε για τις Βρυξέλλες.

Εκεί θα βρεθεί στη Σύνοδο Κορυφής για την Ανατολική Εταιρική Σχέση, όπου θα συμμετέχουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των κρατών - μελών της Ε.Ε. και των έξι ανατολικών χωρών - εταίρων (Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Γεωργία, Μολδαβία και Ουκρανία).

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, η πορεία του ελληνικού προγράμματος, ο συντονισμός για την προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για την Ευρωζώνη και το μέλλον της Ευρώπης, καθώς και η επιτάχυνση των γαλλικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Αλέξης Τσίπρας και Εμανουέλ Μακρόν συμφώνησαν επίσης να προγραμματιστεί η επόμενη συνάντηση των χωρών του Νότου τον Γενάρη του 2018.

Keywords
Τυχαία Θέματα