Τι περιλαμβάνει το project 100 εκατ. ευρώ για το εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα

«Από τις αρχές του έτους βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με την Next-e.go, προκειμένου να εγκαταστήσει εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη χώρα μας».

Οι διαπραγματεύσεις έχουν ευοδωθεί και οδηγούν στην υπογραφή σήμερα μνημονίου συνεργασίας με τον υφυπουργό για την Οικονομική Διπλωματία Κώστα Φραγκογιάννη, παρουσία του Πρωθυπουργού", δηλώνουν κυβερνητικές πηγές με γνώση της επένδυσης στο BnB Daily.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Η ανακοίνωση της υπογραφής μνημονίου

συναντίληψης θα πραγματοποιηθεί σήμερα και θα παρευρίσκεται και ο CEO της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Ulrich Hermann.

ΣΤΑ €100 ΕΚΑΤ. Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ

Σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες του BnB Daily, η επένδυση θα αγγίξει τα €100 εκατ. και, εντός τριμήνου από τη σημερινή υπογραφή του μηνημονίου συνεργασίας, η εταιρεία πρέπει να αποφασίσει:

• Την περιοχή που θα επενδύσει
• Το ακριβές ύψος της επένδυσης
• Το επιστημονικό προσωπικό που θα χρειαστεί

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ENTERPRISE GREECE

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κομβικό ρόλο στον εντοπισμό της κατάλληλης τοποθεσίας για την επένδυση θα παίξει η Enterprise Greece, η οποία έχει αναλάβει σε συνεργασία με τους αρμόδιους πολιτικούς φορείς να δείξει τις επιλογές που έχει η εταιρεία στα χέρια της, με βάση τις μορφολογικές και κλιματικές συνθήκες κάθε περιοχής.

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ

Η εταιρεία κατασκευάζει φτηνά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, χωρίς μηχανή και βαρύ σασί. "Πρόκειται για ένα εργοστάσιο, το οποίο θα τραβήξει από το οικοσύστημα παραγωγής στο Άαχεν της Γερμανίας τη διαδικασία συναρμολόγησης της εταιρείας. Επειδή το να μεταφέρουν cluster δεν είναι οικονομικό για την εταιρεία, θα προτιμήσει να έχει εδώ δική της μονάδα παραγωγής", σημειώνουν πηγές με γνώση της επένδυσης.

ΘΑ ΚΑΝΕΙ HUB ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η εταιρεία θα φτιάξει και hub στη χώρα μας με στόχο να προωθηθεί η τεχνολογία ηλεκτροκίνησης και να υπάρξει εκπαίδευση νέων επιστημόνων.

ΤΙ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

Στη λήψη της απόφασης της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας να ανοίξει εργοστάσιο στη χώρα μας οδήγησαν:

• Η ανάγκη να διοχετεύσει αυτοκίνητα στην Α.Ευρώπη, τα Βαλκάνια και την Ασία
• Η επένδυση της VW
• Το γεγονός πως η χώρα μας αναδεικνύεται σε τεχνολογικό hub

Keywords
Τυχαία Θέματα