Τι οδηγεί σε αποχώρηση τη ΔΗΜ.ΑΡ από το Κίνημα Αλλαγής

Μπορεί η αφορμή για τη σύγκρουση, το βράδυ της Πέμπτης, στη συνεδρίαση της επιτροπής ψηφοδελτίων του Κινήματος Αλλαγής να ήταν η μη τοποθέτηση του δημοσιογράφου και μέλους της Κ.Ε της ΔΗΜ.ΑΡ., Χρήστου Μέγα, στο ψηφοδέλτιο του νομού Άρτας, τα βαθύτερα όμως αίτια είναι άλλα.

Του Τάσου Αδρασκέλα

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές οι σοβαρές διαφορές , μεταξύ ΠΑ.ΣΟ.Κ και ΔΗΜ.ΑΡ., που αυτή τη στιγμή έχουν οδηγήσει την κατάσταση στο σημείο μηδέν είναι δύο. Η πρώτη έχει να κάνει με την πρόθεση του προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ να υπερψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Και αυτό συμβαίνει την ώρα

που κύκλοι της Φώφης Γεννηματά διαμηνύουν πως για το συγκεκριμένο θέμα είναι αποφασισμένη να θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας. Αυτό το γεγονός από μόνο του προκάλεσε την έντονη αντίδραση των στελεχών της Δημοκρατικής Αριστεράς, τα οποία έσπευσαν να υπενθυμίσουν πως το Κίνημα Αλλαγής είναι συνασπισμός κομμάτων και όχι ενιαίο κόμμα. Ταυτόχρονα, ξεκαθαρίζουν πως τη στάση του κ. Θεοχαρόπουλου θα την καθορίσει η κεντρική επιτροπής της ΔΗΜ.ΑΡ όταν θα έρθει το θέμα στη Βουλή

Η δεύτερη σοβαρή διαφορά μεταξύ ΠΑ.ΣΟ.Κ και ΔΗΜ.ΑΡ έχει να κάνει με την απαίτηση του Θανάση Θεοχαρόπουλου να βρίσκεται και πάλι στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Αυτή την απαίτηση η Φώφη Γεννηματά δεν την έχει κάνει δεκτή, καθώς γνωρίζει ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έχει κάνει σαφές ότι το ποιο πρόσωπο θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας είναι δική της ευθύνη και πως την απόφαση της θα την λάβει προ των εκλογών.

Μετά από τα παραπάνω οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η υποχώρηση που προτίθεται να κάνει το ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι να μην ανακοινώσει ψηφοδέλτιο στο νομό Άρτας, αλλά επιμένει να προτείνει στον Χρήστο Μέγα να πολιτευτεί στην Αττική και όχι στην Άρτα, όπου αξίζει να σημειωθεί πως το Κίνημα Αλλαγής έχει σοβαρές πιθανότητες να κερδίσει έδρα.

Σε κάθε περίπτωση η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής που έχει ανακοινωθεί για σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να δώσει ακόμη πιο σαφή εικόνα για το που οδηγείται η κατάσταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα