Τι να κάνετε για μην «χάσετε» τον ύπνο σας λόγω... καύσωνα

Η θερμοκρασία παίζει σημαντικό ρόλο στον κύκλο ύπνου του ανθρώπου (και όλων των θηλαστικών). Καθώς πλησιάζει η ώρα που κοιμόμαστε, η θερμοκρασία του πυρήνα του σώματός μας συνήθως πέφτει μαζί με τον καρδιακό μας ρυθμό και αυτό θεωρείται ότι αυξάνει τη γνωστή αίσθηση της υπνηλίας.

Αντίθετα, τις ζεστές νύχτες, γίνεται πιο δύσκολο για το σώμα μας να χάσει θερμότητα, πράγμα που σημαίνει ότι επηρεάζεται και η ικανότητά μας να αποκοιμηθούμε.

Οι ζεστές νυχτερινές θερμοκρασίες μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε διαταραγμένο

ύπνο, αφήνοντάς μας με ένα αίσθημα κόπωσης το οποίο μας συνοδεύει για όλη την υπόλοιπη μέρα.

Τι να αποφύγετε κοντά στην ώρα του ύπνου Αποφύγετε την άσκηση, καθώς θα αυξήσει την εσωτερική σας θερμοκρασία. Αν επιλέξετε να ασκηθείτε, ασκηθείτε αρκετές ώρες πριν για να δώσετε στο σώμα σας την ευκαιρία να ανακτήσει την προ της άσκησης θερμοκρασία. Αποφύγετε την υπερβολική συσσώρευση θερμότητας κατά τη διάρκεια της ημέρας μειώνοντας τις δραστηριότητές σας. Αποφύγετε τα ζεστά, βαριά ή πικάντικα φαγητά/γεύματα, ιδιαίτερα κοντά στην ώρα του ύπνου. Αποφύγετε επίσης τη σοκολάτα ή τα ροφήματα με καφεΐνη (τσάι, καφέ και ενεργειακά ποτά) αργά το απόγευμα ή το βράδυ, καθώς αυτά μπορεί να σας κρατήσουν ξύπνιους. Το αλκοόλ και τα καφεϊνούχα ποτά αυξάνουν την αφυδάτωση και πρέπει να αποφεύγονται.

Διαβάστε αναλυτικά στο News4Health.gr τι να κάνετε πριν τον ύπνο.

#ΥΠΝΟΣ #ΖΕΣΤΗ #ΚΑΥΣΩΝΑΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα