Τι λένε οι σεισμολόγοι για τα 4,3 Ρίχτερ στην Ραφήνα

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 18:07, με επίκεντρο την Ανατολική Αττική, στα βόρεια της Ραφήνας, ενώ έγινε αισθητός και στην Αθήνα. Οι σεισμολόγοι μίλησαν για δόνηση που προήλθε από περιοχή κοντά στον Μαραθώνα.

Μετά την πρώτη αισθητή δόνηση, σημειώθηκαν αρκετοί σεισμοί μικρού μεγέθους, με τον μεγαλύτερο να φτάνει τα 3,2 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο Ευθύμιος Λέκκας, σεισμολόγος και πρόεδρος

του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, τόνισε ότι δεν υπάρχει ανησυχία, καθώς το συγκεκριμένο ρήγμα δεν έχει δώσει μεγαλύτερους σεισμούς από 5 Ρίχτερ.

Από την πλευρά του ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει ανησυχία, λέγοντας πως πρόκειται για ένα γνωστό ρήγμα.

Στην ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Τσελέντης αναφέρει: «Πρόκειται για γνωστό ρήγμα, στα βόρεια του Μαραθώνα. Δεν βλέπω πρόβλημα γιατί η συγκεκριμένη περιοχή δίνει τέτοια γεγονότα. Παραθέτω ποιο κάτω χάρτες με το επίκεντρο, τις παραμέτρους και την «αισθητότητα» του σεισμού καθώς και τους έως τώρα μετασεισμούς.

Ακολούθησε μετασεισμός 2,1 Ρίχτερ αλλά λόγω του μικρού εστιακού βάθους μπορεί να έχουμε αρκετούς μετασεισμούς που μπορεί να τους καταλάβετε και οι οποίοι δεν εμπνέουν ανησυχία».

Keywords
Τυχαία Θέματα