Τι λένε οι Κινέζοι για τα μέτρα Τραμπ;

Οι εξαγωγές στις ΗΠΑ δηλώνουν αποτελούν το 14,7% των συνολικών κινεζικών εξαγωγών ενώ το 2018 ήταν 19,2%.

Στο αγγλόφωνο κεντρικό κανάλι CGTN οι Κινέζοι δείχνουν σε κάθε δήλωση ότι δεν θα υποχωρήσουν στα μέτρα Τραμπ.

Το πρωί επικαλέστηκαν βίντεο με τον Μάο, με αφορμή τον πόλεμο στην Κορέα το 1953 να λέει ότι δεν θα υποχωρήσουν σε καμία αμερικανική πίεση.

Στη συνέχεια διάφοροι καθηγητές αναφέρουν ότι έχουν τεράστια εσωτερική

αγορά ενώ μπορούν να στρέψουν τα προϊόντα τους στις χώρες του Παγκόσμιου Νότου.

Έχουν θυμώσει πολύ με τη δήλωση του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Βανς ότι «δανειστήκαμε από τους Κινέζους χωρικούς»’ και θεωρούν τα μέτρα Τραμπ θέμα εγωϊσμού και όχι οικονομικά αναγκαία.

Μάλιστα θυμήθηκαν την Αφρο-Ασιατική συνάντηση στο Badung της Ινδονησίας το 1955 όπου συναντήθηκαν 29 αντιπρόσωποι κρατών της Ασίας και της Αφρικής που είχαν πρόσφατα κερδίσει την ανεξαρτησία τους ή είχαν αποτινάξει τον αποικιακό ζυγό.

Επιμένουν σε κάθε περίπτωση ότι «δεν θα υποχωρήσουν μέχρι το τέλος στο αμερικανικό μπούλινγκ»’.

Οι εξαγωγές στις ΗΠΑ δηλώνουν αποτελούν το 14,7% των συνολικών κινεζικών εξαγωγών ενώ το 2018 ήταν 19,2%.

«Ο Κινεζικός λαός δεν προκαλεί ούτε όμως φοβάται τις προκλήσεις. Πίεση, απειλές και εκβιασμοί δεν είναι ο σωστός τρόπος για να συνεργαστείς με την Κίνα’» είπε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ.

Ν.Τ.

#ΚΙΝΑ #ΔΑΣΜΟΙ #ΗΠΑ #ΝΤΟΝΑΛΝΤ_ΤΡΑΜΠ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κινέζοι, Τραμπ,kinezoi, trab