Τι κάνει το τσιγάρο τόσο εθιστικό

Όσο εύκολο είναι να ξεκινήσεις το τσιγάρο τόσο δύσκολο είναι να απεξαρτηθείς αυτό. Αυτό οφείλεται σε μία χημική ουσία που περιέχεται σε αυτό.

Το κάπνισμα αποτελεί την κορυφαία αιτία θανάτου που μπορεί να αποφευχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα τσιγάρα προκαλούν περισσότερους από 480.000 πρόωρους θανάτους στις Ηνωμένες Πολιτείες κάθε χρόνο. Αυτό ισούται με περίπου 1300 θανάτους κάθε μέρα .

Μόλις αρχίσουν να καπνίζουν, οι άνθρωποι συνήθως δυσκολεύονται να σταματήσουν. Αυτό οφείλεται στην εθιστική χημική ουσία της νικοτίνης, η οποία αποτελεί κύριο συστατικό στον καπνό. Αλλά τι κάνει τη νικοτίνη τόσο εθιστική;

Εκπαίδευση εγκεφάλου

Η κατανάλωση νικοτίνης - μέσω τακτικών τσιγάρων ή ηλεκτρονικών τσιγάρων - οδηγεί στην απελευθέρωση της χημικής ντοπαμίνης στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Όπως με πολλά φάρμακα, η ντοπαμίνη προτρέπει ή «διδάσκει» τον εγκέφαλο να επαναλάβει την ίδια συμπεριφορά (όπως η χρήση καπνού) ξανά και ξανά.

Ο εθισμός προκύπτει ως εξής: Ο εγκέφαλος παίρνει μια δόση της ντοπαμίνης που περιέχεται στη νικοτίνη κάθε φορά που ένα άτομο παίρνει μια ρουφηξιά σε ένα τσιγάρο ή εισπνέει ατμούς από ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο που περιέχει νικοτίνη.

Διαβάστε εδώ περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα