Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα: Η πρόγνωση από κορυφαίους μετεωρολόγους

Κορυφαίοι μετεωρολόγοι προβλέπουν τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα 2021

Τα τελευταία προγνωστικά θέλουν τον καιρό να "μαλακώνει" ως προς το κρύο τα Χριστούγεννα, παρ' όλα αυτά δεν αποκλείεται να μας επηρεάσουν βροχές και από τα δυτικά. Η έντονη κινητικότητα που αρχίζει να αποκτά η ατμόσφαιρα δυσκολεύει πολύ την επίλυση αυτού του καιρικού γρίφου, γι' αυτό και θα χρειαστεί

ακόμη υπομονή ως ότου οδηγηθούμε σε μια πιο ασφαλή πρόγνωση.

Τι λένε οι μετεωρολόγοι Σάκης Αρναούτογλου

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ3 έχει εκτιμήσει για τις γιορτές των Χριστουγέννων:

«Από τη μια εμμονική καιρικά συμπεριφορά με τους νοτιάδες των τελευταίων πολλών ημερών, η χώρα μας αναμένεται να εισέλθει τώρα σε μια εμμονικά πολυήμερη φάση με ψυχρούς και κατά διαστήματα πολύ ψυχρούς βοριάδες, ενώ το ερχόμενο Σαβ/κύριακο θα υπάρξουν μάλιστα περιοχές όπου τα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους πολύ... χαμηλά!! Η τάση για τα Χριστούγεννα στο βίντεο του καιρού».

Κλέαρχος Μαρουσάκης

«Χιονιάς προ των πυλών», έγραψε χθες ο μετεωρολόγος του OPEN στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook για την κακοκαιρία έχει ρίξει τη θερμοκρασία στη χώρα και πρόσθεσε:

«Ένα ακόμη ισχυρό ψυχρό κύμα μας επιφυλάσσει για το κλείσιμό της η εβδομάδα που διανύουμε εδραιώνοντας πλέον για τα καλά το χειμωνιάτικο καιρικό μοτίβο, κάνοντάς μας να ψάχνουμε το πόσο μπορεί να διαρκέσει αυτό και αν θα γιορτάσουμε έτσι και την ημέρα των Χριστουγέννων».

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα τελευταία προγνωστικά θέλουν τον καιρό να «μαλακώνει» ως προς το κρύο τα Χριστούγεννα, παρόλα αυτά δεν αποκλείεται να μας επηρεάσουν βροχές και από τα δυτικά. Η έντονη κινητικότητα που αρχίζει να αποκτά η ατμόσφαιρα δυσκολεύει πολύ την επίλυση αυτού του καιρικού γρίφου για αυτό και θα χρειαστεί ακόμη υπομονή ως ότου οδηγηθούμε σε μια πιο ασφαλή πρόγνωση.

«Το χιόνι είναι ένα όμορφο φυσικό φαινόμενο πόσο μάλλον όταν αυτό συνδυάζεται με τη γιορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, από την άλλη όμως μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα» κατέληξε.

Αρνιακός

Σε ό,τι αφορά τον καιρό των Χριστουγέννων ο κ. Αρνιακός είπε ότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν μια βελτίωση στο προσεχές διάστημα και υποτροπή παραμονές των Χριστουγέννων «ώστε να κάνουμε λευκά Χριστούγεννα. Θα δούμε, έχουμε δέκα ημέρες μπροστά μας».

Κολυδάς

Στο επίσημο site που διατηρεί ο διευθυντής της ΕΜΥ επιχειρεί να κάνει μια πρόβλεψη Τ. Κολυδάς αναφέρει:

Για πάμε λοιπόν πρώτα να δούμε τι μας λέει σήμερα το Αμερικάνικο μοντέλο, για την παραμονή των Χριστουγέννων.

Το μοντέλο λοιπόν μας "υπόσχεται πολλά χιόνια σε όλη σχεδόν την ηπειρωτική χώρα, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό στα ΝΔ της Ελλάδος με τους νοτιάδες , φέρνει θερμές και υγρές μάζες , οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με τις ψυχρές μάζες που έχει ο Αντικυκλώνας στα Βόρεια Βαλκάνια.

Από την άλλη μεριά το Ευρωπαϊκό μοντέλο, μας "υπόσχεται " μια άλλη Version του καιρού με νότια κυκλοφορία, δηλαδή έναν ήπιο θερμοκρασιακά καιρό λόγω του χαμηλού που υπάρχει στην Ιταλία . Δεν αποκλείει μάλιστα και ισχυρές καταιγίδες στα νότια της Πελοποννήσου , ενώ στην Ανατολική Τουρκία έχει εγκατασταθεί ένας ισχυρός Αντικυκλώνας (Υ) . Οι διαφορές είναι τεράστιες μεταξύ τους . Αν έφταναν οι προγνωστικές ώρες και των άλλων 3 μοντέλων θα έλεγα χαριτολογώντας ότι ,δεν αποκλείεται να βλέπατε ακόμη και ...4 γνώμες !

Ενώ κλείνει επισημαίνοντας

Το συμπέρασμά μας είναι ότι ακόμη είναι νωρίς για ασφαλή πρόγνωση μέχρι τα Χριστούγεννα . Όσο περνούν πάντως οι μέρες, θα έχουμε την δυνατότητα να ελέγξουμε καλύτερα την επικρατέστερη άποψη και να σας την ανακοινώσουμε. Κλείνοντας με τις ευχές μου για καλές γιορτές, θέλω να σας εκφράσω ότι αισθάνομαι πολύ ευτυχής ως επιστήμονας που πλέον με αυτή την τεχνολογική επανάσταση που έφερε η εφαρμογή του WINDY, έχει γίνει κατανοητό από όλους, αυτό που έλεγα εδώ και πολλά χρόνια . Ότι τα προγνωστικά συμπεράσματα θα πρέπει να ανακοινώνονται όταν συγκεντρώνουν μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας και ότι δεν είναι έξυπνος αυτός που πολλές μέρες πριν εκφέρει απόψεις για τον καιρό, λες και η πρόγνωση δεν είναι επιστήμη, αλλά... Λοταρία”.

Keywords
Τυχαία Θέματα