Θρίλερ για τρεις βουλευτικές έδρες, ντέρμπι ελάχιστων ψηφοδελτίων

Η καταμέτρηση για τα αποτελέσματα των εκλογών σε Α' Αθήνας, Β' Πειραιά και Β' Θεσσαλονίκης είναι απολύτως οριακή και μπορεί να υπάρξουν ανατροπές στα ονόματα που μπαίνουν στο κοινοβούλιο.

Στην Α' Αθήνας με την ενσωμάτωση να φτάνει στο 99,89% και να απομένει η καταμέτρηση σε ένα

εκλογικό τμήμα η Νέα Δημοκρατία χάνει μια επιπλέον έδρα που πάει στη ΝΙΚΗ. Εάν η εικόνα παραμείνει έως το τέλος τότε μένει εκτός Βουλής και ο Άγγελος Συρίγος. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά οριακή καθώς αρκούν 10 με 15 ψηφοδέλτια.

Αντίστοιχη κατάσταση και στην Β' Πειραιά. Με την ενσωμάτωση στο 99,8% και με την καταμέτρηση να εξελίσσεται σε ένα τελευταίο εκλογικό τμήμα, η ΝΔ αποσπά τρεις έδρες αλλά για ελάχιστα ψηφοδέλτια μένει εκτός ο 4ος στην λίστα Γιάννης Τραγάκης.

Στην Β’ Θεσσαλονίκης ο όγδοος στην λίστα της ΝΔ Διαμαντής Γκολιδάκης είδε να ξαναμπαίνει στη Βουλή τα ξημερώματα της Δευτέρας. Ωστόσο εκκρεμεί η ενσωμάτωση των ψήφων σε δύο εκλογικά τμήματα και κρίνεται οριακή η είσοδός του στην Βουλή.

Από την άλλη πλευρά στην Εύβοια με πλήρη καταμέτρηση η ΝΔ κατάφερε να αποσπάσει και την τρίτη έδρα. Τυπικά η έδρα πηγαίνει στον Σπύρο Πνευματικό ο οποίος ωστόσο έχει δηλώσει ότι θα την παραδώσει στο κόμμα. Ο κ. Πνευματικός είχε γίνει «κεντρικό πρόσωπο» μετά από δήλωση που είχε προκαλέσει σάλο σχετικά με «διαλογή καρκινοπαθών». Πιο αναλυτικά, μιλώντας για το ΕΣΥ και την αντιμετώπιση που πρέπει να υπάρξει, σύμφωνα με τον ίδιο, απέναντι στους καρκινοπαθείς τελικού σταδίου.

Έτσι, στη Βουλή θα βρεθεί η Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη.

#ΒΟΥΛΗ #ΕΔΡΕΣ #ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΕΘΝΙΚΕΣ_ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΑΠΟΤΕΛΕΣΣΜΑΤΑ_ΕΚΛΟΓΩΝ_2023 #ΑΘΗΝΑ #ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ #ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα