Θετικό το 30% των αλκοτέστ κάθε Παρασκευή και Σάββατο
Ξεπερνάει το 30% το ποσοστό των οδηγών στους οποίους γίνεται αλκοτέστ τις Παρασκευές και τα Σάββατα και έχουν ξεπεράσει το όριο αλκοόλ.
Πάνω από τρεις στους δέκα οδηγούς που υποβάλλονται σε αλκοτέστ τα Σαββατοκύριακα βρίσκονται πάνω από το όριο, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος κάνει λόγο για κρίση κοινωνικής συμπεριφοράς και ανευθυνότητας στους δρόμους.
«Έχουμε ένα πρόβλημα, το οποίο -κατά τη γνώμη μου- είναι πρόβλημα κοινωνικής συμπεριφοράς», υποστήριξε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξή του το βράδυ της Πέμπτης. «Δεν έχει να κάνει απλά με τους ελέγχους
Σύμφωνα με τον υπουργό από όταν κατασκευάστηκαν ασφαλείς αυτοκινητόδρομοι, το πρόβλημα των τροχαίων έχει μεταφερθεί μέσα στον αστικό ιστό. «Οδηγοί, μιλώντας στο κινητό, παρασύρουν πεζούς. Προχθές είδα εγώ μπροστά στα μάτια μου, είδα να παρασύρει μία κυρία οδηγός, μία μητέρα με το καροτσάκι. Γιατί η μητέρα αναγκάστηκε να κατέβει κάτω από το πεζοδρόμιο, το οποίο ήταν κατειλημμένο επίσης, και δεν ήταν ένα καλό, φαρδύ πεζοδρόμιο, με αποτέλεσμα να κατέβει κάτω για να ξεπεράσει το αυτοκίνητο και την ώρα που κατέβηκε κάτω την παρέσυρε, η οποία μιλούσε στο κινητό. Αυτό είναι η ανευθυνότητα.
»Το δεύτερο είναι ότι κάθε φορά που πλησιάζω και βλέπω τις δικές μου εμπειρίες, στο κόκκινο, την ώρα που ανάβει κόκκινο, περνάνε άλλοι δέκα με το κόκκινο. Αυτό είναι θανατηφόρο. Είναι τραγικό».
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο Μ. Χρυσοχοϊδης - μιλώντας στο Action24 - τους πρώτους τρεις μήνες του 2025, Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο, σε ολόκληρη την επικράτεια οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο 5.189 οδηγοί έναντι 1.797 το προηγούμενο τρίμηνο του 2024. Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στην Αττική, όπου είχαμε 1.450 αυτόφωρα, ενώ το 2024 είχαμε 145. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τόνισε, παρουσιάζουν τα ποιοτικά στοιχεία, τα χαρακτηριστικά των αυτοφώρων. Το 2025, 4.950 οδηγοί κινούνταν χωρίς δίπλωμα, έναντι 1.557 το 2024. Δεν είχαν βγάλει ποτέ δίπλωμα. Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν οδηγοί δίκυκλων.
«Υπάρχουν πάρα πολλοί οδηγοί, χειριστές δίκυκλων delivery, στους οποίους έχει αφαιρεθεί το δίπλωμα και εξακολουθούν να εργάζονται ή κάποιοι αλλοδαποί, οι οποίοι κυκλοφορούν χωρίς καθόλου δίπλωμα, με αποτέλεσμα και επειδή όταν κάνεις αυτή τη δουλειά οι άνθρωποι αυτοί είναι πολύ εκτεθειμένοι και κάνουν πάρα πολλά χιλιόμετρα, εκ των πραγμάτων, στατιστικά έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο. Αντιλαμβάνεσαι τι σημαίνει αυτό», επεσήμανε ο υπουργός.
Σε ό,τι αφορά τα αλκοτέστ, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Μ. Χρυσοχοΐδης, τις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα το ποσοστό αυτών που βρίσκονται πάνω από το όριο πολλές φορές ξεπερνά και το 30%. Στην Αττική, το πρώτο τρίμηνο του 2025, 880 οδηγοί οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο έναντι 374 το 24. Δηλαδή τρεις φορές πάνω.
Αυτό οφείλεται, κατά τον υπουργό, στο γεγονός ότι έχουν αυξηθεί οι έλεγχοι. «Και θα συνεχίσουν να γίνονται και έχω και εγώ προσωπικά δώσει ένα τεράστιο βάρος σε αυτήν την υπόθεση, διότι θεωρώ ότι είναι τραγικό να χάνονται ανθρώπινες ζωές και κυρίως κάποιος να παρασύρει», κατέληξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
#ΑΛΚΟΤΕΣΤ #ΑΛΚΟΟΛ #ΤΡΟΧΑΙΑ #ΜΙΧΑΛΗΣ_ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- «Grand Hotel»: Απόψε η αντίδραση του Πέτρου όταν μαθαίνει ότι θα γίνει πατέρας
- Τέλος εποχής για το «Καλημέρα Ελλάδα»: Λέει «αντίο» 34 χρόνια μετά ο Γιώργος Παπαδάκης
- H στιγμή που αεροπλάνο πέφτει στη θάλασσα κοντά σε πολυτελές ξενοδοχείο – Συνολικά 6 νεκροί
- Ο Γιώργος Λύρας ανέβασε φωτογραφία στα social media με την κόρη του
- Αλλαγή παρόχου σε σταθερή, κινητή τηλεφωνία, διαδίκτυο και συνδρομητική τηλεόραση μέσω gov.gr – Αναλυτικά η διαδικασία
- Χωρίς χαλινάρι ο Κωνσταντινόπουλος
- Εξαφανίστηκε ηλικιωμένη με Άνοια
- Στον Ολυμπιακό ο Γάλλος μεσοεπιθετικός Ρεμί Καμπελά
- «Μυρμήγκι της κόλασης»: Το προΐστορικό έντομο που έζησε πριν απο 113 εκατ.χρόνια
- Ολυμπιακός: Έκλεισε το deal με Ρεμί Καμπελά, συμφώνησε ο Γάλλος επιτελικός χαφ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Dikaiologitika
- Ακαθάριστα οικόπεδα: Πώς θα κάνετε δήλωση ηλεκτρονικά - Πότε λήγει η προθεσμία
- 1Γ/2025 ΑΣΕΠ - Πόσο καλός/ή είσαι στον Επαγωγικό Συλλογισμό; Δοκίμασέ το!
- Μητσοτάκης: «Όσοι εκπαιδευτικοί αρνούνται την αξιολόγηση δεν έχουν θέση στην δημόσια εκπαίδευση»
- «Ο Τιμωρός»: Ο Μάρκος δέχεται δολοφονική επίθεση
- Ο ΛΕΞ γράφει ιστορία: Η συναυλία της χρονιάς που «έριξε» το ίντερνετ και σπάει τα ρεκόρ
- Μουσικά Σχολεία: Πότε και πώς θα γίνουν οι αιτήσεις εισαγωγής, τα δικαιολογητικά
- Αλλαγή παρόχου σε σταθερή και κινητή τηλεφωνία μέσω gov.gr - Η διαδικασία
- Κασσελάκης: Πότε θα παραιτηθεί από υπουργός;
- Μόσχα: Νεκρός στρατηγός του Πούτιν σε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου (βίντεο)
- Η Μάγισσα - Φλεγόμενη Καρδιά»: Ο Σίλβιο γίνεται υποχείριο της Πανδώρας

- Τελευταία Νέα Dikaiologitika
- Θετικό το 30% των αλκοτέστ κάθε Παρασκευή και Σάββατο
- Επιστολή ευρωβουλευτών στον Μητσοτάκη: Ελληνικά πλοία «γεμίζουν» το πολεμικό ταμείο Πούτιν
- 1Γ/2025 ΑΣΕΠ - Πόσο καλός/ή είσαι στον Επαγωγικό Συλλογισμό; Δοκίμασέ το!
- «Ο Τιμωρός»: Ο Μάρκος δέχεται δολοφονική επίθεση
- Μητσοτάκης: «Όσοι εκπαιδευτικοί αρνούνται την αξιολόγηση δεν έχουν θέση στην δημόσια εκπαίδευση»
- Ακαθάριστα οικόπεδα: Πώς θα κάνετε δήλωση ηλεκτρονικά - Πότε λήγει η προθεσμία
- Ο ΛΕΞ γράφει ιστορία: Η συναυλία της χρονιάς που «έριξε» το ίντερνετ και σπάει τα ρεκόρ
- Αλλαγή παρόχου σε σταθερή και κινητή τηλεφωνία μέσω gov.gr - Η διαδικασία
- Κασσελάκης: Πότε θα παραιτηθεί από υπουργός;
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Annie στο Θέατρο Παλλάς
- Ανακαινίσεις ακινήτων: Έκπτωση φόρου και το 2025 – Ποιοι και πόσα κερδίζουν
- Ισπανία: Συνελήφθη μητέρα επειδή πούλησε το μωρό της σε ζευγάρι έναντι 2.000 ευρώ
- Πάτρα: Τέσσερις συλλήψεις για τον θάνατο της 47χρονης ναυτικού στο λιμάνι της Πάτρας – Οδηγούνται στον εισαγγελέα
- Ληστεία με μαχαίρι σε βενζινάδικο της Θεσσαλονίκης
- Η 13η σύνταξη ανάχωμα στη φτωχοποίηση των συνταξιούχων
- Εξαφανίστηκε ηλικιωμένη με Άνοια
- Καραμέρος: Καμία αξία δεν έχουν τα μέτρα για το ρεύμα
- Απάντηση Κομισιόν σε Αυτιά για ΜμΕ: «Δέσμευση για μείωση του διοικητικού φόρτου κατά 35%»