Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων στο κέντρο της πόλης (pics)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν συνταξιούχοι το πρωί της Τρίτης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Τα μέλη του σωματείου συνταξιούχων "Η Συσπείρωση" συγκεντρώθηκαν στην οδό Αριστοτέλους, μπροστά στα γραφεία του ΕΦΚΑ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας. Οι συνταξιούχοι ζητούν "να έχουν μια καλή ποιότητα ζωής και να ζήσουν με βάση τα δεδομένα του 21ου αιώνα"

Παράλληλα καλούν την κυβέρνηση να σεβαστεί τις αποφάσεις του

ΣτΕ και να τους επιστρέψει τις αναδρομικές περικοπές και τα δώρα.

Σε δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας του σωματείου "Η Συσπείρωση" ανέφερε σχετικά με τη σημερινή κινητοποίηση:

"Μαζευτήκαμε σήμερα εδώ για να γιορτάσουμε την παγκόσμια ημέρα τρίτης ηλικίας. Εμείς ταυτόχρονα διεκδικούμε τα αιτήματά μας, κάτι που είναι στις γενικές αποφάσεις του ΟΗΕ, γιατί πραγματικά διαπιστώσαμε την ανακολουθία του κράτους που λέει ότι σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις. Υπάρχει η αμετάκλητη απόφαση του ΣτΕ το 2015, που αναφέρει ότι κακώς κόπηκαν τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επίδομα αδείας. Εμείς θέλουμε αυτά με πολιτική απόφαση".

Πρόσθεσε επίσης πως τα μέλη του σωματείου θα λάβουν μέρος στη διαμαρτυρία κατά του ΟΑΣΘ που θα γίνει στα μέσα Οκτωβρίου:

"Στις 19/10, θα συμμετέχουμε στη διαμαρτυρία κατά του ΟΑΣΘ, γιατί η κατάσταση είναι τραγική. Επίσης αύριο θα συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΕΣΕΕ και του ΕΚΘ", είπε.

Πηγή: thestival

Keywords
Τυχαία Θέματα