Θεσσαλονίκη: Εκκενώνεται η κλινική «Σαραφιανός», τέλος της εβδομάδας ασθενείς με κορονοϊό

Ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου η μεταφορά ασθενών από τη μια εκ των δύο ιδιωτικών κλινικών που επιτάχθηκαν από το υπουργείο Υγείας προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Ασθενοφόρα έφταναν το ένα μετά το άλλο ούτως ώστε να μεταφερθούν οι 50 ασθενείς από την Γενική Κλινική «Λυσίμαχος Σαραφιανός». Κάποιοι μεταφέρονται σε ιδιωτικές κλινικές κάποιοι στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης,

ενώ κάποιοι από τους 50 ασθενείς μεταφέρθηκαν από οικείους τους.

Το προσωπικό θα ξεκινήσει εκπαίδευση για την αντιμετώπιση περιστατικών Covid, ενώ η εκκένωση της ιδιωτικής κλινικής με τη διακομιδή ασθενών πραγματοποιείται παρουσία του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτη Μπογιατζίδη.

Σαραφιανός: Τέλος της εβδομάδας ασθενείς με covid (VIDEO)

Έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας εκτίμησε ο Γρηγόρης Σαραφιανός ότι θα ξεκινήσει η διακομιδή ασθενών με κορωνοϊό στην γενική κλινική «Λυσίμαχος Σαραφιανός» προκειμένου να συνεχίσουν τη νοσηλεία τους.

Το πρωί ξεκίνησε η εκκένωση της ιδιωτικής κλινικής, με τη μεταφορά ασθενών στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και σε άλλες ιδιωτικές κλινικές και όπως ανέφερε ο πρόεδρος των ιδιωτικών κλινικών, Γρηγόρης Σαραφιανός, γίνεται ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των ασθενοφόρων ούτως ώστε να ολοκληρωθεί η μεταφορά.

«Ξεκίνησε η διαδικασία αλλά θα γίνει με αργό ρυθμό, μπορεί και μέχρι τη Δευτέρα γιατί είναι ανάλογα με τη διαθεσιμότητα του ΕΚΑΒ. Δε θα ξεκινήσει τη Δευτέρα η εισαγωγή ασθενών με covid. Υπάρχουν κάποια διαδικαστικά θέματα τα οποία πρέπει να επιλυθούν. Προσωπική μου άποψη είναι ότι θα γίνει προς το τέλος της εβδομάδας», ανέφερε ο κ. Σαραφιανός.

Στη συγκεκριμένη κλινική υπάρχουν 100 κλίνες που θα διατεθούν και τέσσερις ΜΕΘ οι οποίες ο πρόεδρος των ιδιωτικών κλινικών εκτιμά ότι δε θα χρειαστούν.

Όπως είπε στη συνέχεια, «συζητήσαμε σε πολύ καλό κλίμα με τους εκπροσώπους του υπουργείου από την Υγειονομική Περιφέρεια για τα διαδικαστικά θέματα τα οποία συμφωνήσαμε και θα εφαρμόσουμε. Από εκεί και πέρα πρέπει να λυθούν τα διαδικαστικά γιατί πρέπει να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να μη χάσουμε ούτε μία».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «πρέπει πρώτα να εκπαιδευτεί το προσωπικό, μετά να ελεγχθούν τα απαραίτητα υλικά αυξημένης προστασίας, το αυξημένο υγειονομικό υλικό, να γίνει δοκιμαστικό στο οξυγόνο, γιατί θα χρειαστούν 100 άνθρωποι ταυτόχρονα 24ωρη λήψη οξυγόνου και διαδικαστικά θέματα τεχνικά για την ασφάλεια των ασθενών».

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει καταγραφεί ο εξοπλισμός και οι ανάγκες που θα υπάρχουν καθώς η νοσηλεία ασθενών covid είναι διαφορετική και έχει περισσότερες απαιτήσεις.

Σχετικά με την εκπαίδευση του προσωπικού, ανέφερε ότι τα μέτρα ασφαλείας αφορούν την επικοινωνία με τον ασθενή, τη μη μετάδοση από ασθενή σε ασθενή, πώς να προστατεύονται οι ίδιοι, πώς να βάζουν και να βγάζουν τις στολές.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει επαρκές προσωπικό για τη νοσηλεία 100 ασθενών με κορονοϊό, ο κ. Σαραφιανός ανέφερε ότι βρέθηκε λύση και ότι θα έρθουν γιατροί και υγειονομικοί από τα δημόσια νοσοκομεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα