Θεσσαλονίκη: «Μπλόκο» στις προεκλογικές εμφανίσεις της Χ.A. βάζει το δημοτικό συμβούλιο

Για το θέμα της κατανομής και τον καθορισμό του τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο, συνεδρίασε σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Ο διαφημιστικός χώρος θα μοιραστεί ως εξής:

-20% για τις Περιφερειακές Εκλογές, 80 όψεις σε 10 παρατάξεις, οι οποίες μοιράζονται σε ίση κατανομή μετά από κλήρωση.

-40% τις Ευρωεκλογές. 49 συνδυασμοί μοιράζονται 160 όψεις. 1 όψη για τον κάθε συνδυασμό

(μεγάλοι και μικροί) και τις υπόλοιπες 111 κατ' αναλογία με το ποσοστό στις προηγούμενες ευρωεκλογές στα κόμματα που είχαν πάνω από 0,5% μετά από κλήρωση.

-40% για τις Δημοτικές Εκλογές σε 22 συνδυασμούς. 160 όψεις μετά απο κλήρωση.

-Κοινοτικοί ανεξάρτητοι: 6 όψεις (πλαίσια πάρκων) 1 σε κάθε κοινότητα. Κάθε ανεξάρτητος κοινοτικός θα πάρει μια όψη στην κοινότητα που εκλέγεται.

Όλες οι αδιάθετες θέσεις θα διατεθούν στους υποψηφίους των δημοτικών εκλογών.

Οι συνδυασμοί θα πρέπει να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις μέχρι τις 13 Μαΐου.

“Η πόλη να συνεχίσει να λειτουργεί”

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αποφασίστηκε από όλους ότι πόλη θα πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί.

Δεν θα επιτραπούν οι κατασκευές σε χώρους ιστορικής σημασίας, φυσικού κάλους, αναψυχής, εκκλησίες και σχολεία, ενώ δεν θα επιτρέπονται και οι μεγαφωνικές εγκαταστάσεις.

Σε κάθε συνδιασμό θα δίνεται η δυνατότητα για ένα περίπτερο ή ένα τροχόσπιτο, σε κάθε κοινότητα, καθώς και τρεις θέσεις τραπεζιών σε κάθε κοινότητα

Παράλληλα απαγορεύεται η κατάληψη πάρκων για προεκλογικές συγκεντρώσεις, παρά μονό με ειδική άδεια. Ακόμα απαγορεύονται πανό σε δρόμους και πλατείες.

Επιτρέπονται οι πλαστικές σημαίες, τα διαφημιστικά τρικάκια και επικόλληση αφισών σε πλαίσια και σε χώρους που έχουν οριστεί.

Τέλος γίνεται έκκληση στους συνδυασμούς να φροντίζουν για την ευταξία του χώρου που θα τους διατεθεί.

“Μπλόκο στην Χρυσή Αυγή”

Το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, αποφάσισε ακόμα να μην διατεθεί κανένας χώρος στην Χρυσή Αυγή, στις δημοτικές, τις περιφερειακές και τις ευρωεκλογές.

Μιλώντας από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τόνισε πως επιθυμεί τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής, ωστόσο υπάρχει το ενδεχόμενο να κινηθεί δικαστικά και να δικαιωθεί.

Ο δημοτικός σύμβουλος της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Μιχάλης Κωνσταντινίδης, ανέφερε ότι το δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να επιμείνει στον αποκλεισμό γιατί πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα, είτε στις περιφερειακές, είτε στις δημοτικές είτε στις ευρωεκλογές.

Πηγή: Thestival.gr

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 στα Eklogikanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεσσαλονίκη, Μπλόκο, Χ A,thessaloniki, bloko, ch A