Θεσσαλονίκη: Αύξηση κρουσμάτων στα τέλη Νοέμβρη δείχνουν τα λύματα

Τα κρούσματα κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη εξακολουθούν να είναι στα ύψη και τα νέα από την επιστημονική ομάδα του ΑΠΘ που αναλύει τα λύματα δεν είναι καθόλου καλά.

Σύμφωνα με τις νέες μετρήσεις ο κορονοϊός στην Θεσσαλονίκη

είναι σε έξαρση και στο τέλος του μήνα θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με όσα τόνισε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, διαπιστώθηκε αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα. Έτσι δήλωσε και κατά την ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας
στην πόλη σύμφωνα με το voria.

Ο κ. Παπαϊωάννου ανέφερε συγκεκριμένα ότι το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου διαπιστώθηκε αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα, όχι πάντως τόσο επιθετική όσο αυτή που παρατηρήθηκε τα δύο δεκαπενθήμερα του Οκτώβρη.

«Υπάρχει αύξηση, μεγάλη. Δύο με 2,5 φορές πάνω», επισήμανε, τονίζοντας παράλληλα πως τα ευρήματα συμβαδίζουν με τις εκτιμήσεις των γιατρών πως μέχρι τέλος του μήνα θα υπάρξει μεγάλη αύξηση κρουσμάτων.

«Στο ερώτημα του οποιουδήποτε σε τι αντανακλά αυτό το επίπεδο η απάντηση είναι 5 με 10 φορές πάνω από τα κρούσματα που έχουμε», επισήμανε.

Διαβάστε επίσης: Κυβερνητικές πηγές: Δεν βγαίνουμε από την καραντίνα στις 30 Νοεμβρίου

Ο πρύτανης τόνισε πως είναι απολύτως απαραίτητο να σταματήσει κάθε κοινωνική επαφή. «Αν υποτεθεί ότι έχουμε έναν θετικοποιημένο 25χρονο και έναν θετικοποιημένο 60χρονο, το ιικό φορτίο είναι μεγαλύτερο στον νεαρότερο. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να σταματήσει τουλάχιστον γι’ αυτό το διάστημα οποιαδήποτε κοινωνική επαφή που δεν χρειάζεται».

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα πως τα αποτελέσματα των αυριανών μετρήσεων και της Παρασκευής να δείξουν πως πιθανότατα την άλλη εβδομάδα να ξεκινήσει μια επιπέδωση που θα φανεί τρεις με τέσσερις μέρες μετά. «Στα τέλη Νοεμβρίου θα πρέπει να φτάσουμε για να μιλάμε για καθοδική πορεία της καμπύλης», τόνισε.

Ο κ. Παπαϊωάννου ανέφερε πως η επιστημονική ομάδα του ΑΠΘ προσανατολίζεται στον διαχωρισμό του Πολεοδομικού Συγκροτήματος σε 3-4 σημεία με σκοπό να γινεται ξεχωριστή συλλογή δειγμάτων και να υπάρχει επιδημιολογική εικόνα της κάθε περιοχής.

Διαβάστε επίσης:Κορονοϊός Ελλάδα: Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2422 νέα κρούσματα - 63 νεκροί σήμερα, στους 443 οι διασωληνωμένοιLockdown: Πότε ανοίγουν σχολεία και εστίαση, η εκτίμηση Πέτσα (vid)
Keywords
Τυχαία Θέματα