Θεσσαλία: Ανοιχτό ενδεχόμενο να υπάρχουν κλειστά σχολεία για μήνες, τι εξετάζει το υπουργείο Παιδείας

Ανοιχτό ενδεχόμενο να υπάρχουν κλειστά σχολεία για μήνες στη Θεσσαλία άφησε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο κ. Πιερρακάκης, μιλώντας για την επόμενη μέρα μετά τις πλημμύρες σε σχέση με την εκπαιδευτική διαδικασία στις πληγείσες περιοχές, τόνισε το ενδεχόμενο κάποια σχολεία να μην ανοίξουν για μήνες.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΑΝΤ1,

ο υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι δεν θα μπορέσουν να ανοίξουν όλα τα σχολεία την επόμενη εβδομάδα (τότε είναι προγραμματισμένος ο αγιασμός στη Θεσσαλία), θέτοντας ως παράδειγμα ορισμένα δημοτικά σχολεία στον Παλαμά.

Όπως εξήγησε, για το εν λόγω θέμα θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 13/9 σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας, όπου και θα ληφθεί η απόφαση για το ποια σχολεία θα λειτουργήσουν.

«Εχουμε έναν σχολικό πληθυσμό 88.000 παιδιών. Μιλάμε για 1.000 σχολικές μονάδες και για 10.000 εκπαιδευτικούς», τόνισε και ξεκαθάρισε ότι «δεν θα ανοίξουν όλα τα σχολεία».

Στη συνέχεια, σημείωσε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο συστέγασης σχολικών μονάδων, ενώ διευκρίνισε ότι οι μαθητές των σχολείων που δεν θα ανοίξουν θα πηγαίνουν σε όμορα σχολεία.

Αναφορικά με τα τα σχολικά ιδρύματα που θα κριθεί ότι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, ανέφερε ότι εκεί πιθανόν να χτιστούν οικίσκοι, όπως συνέβη στο σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι.

Ζέττα Μακρή: «Κλειστά σχολεία αν δεν υπάρξει πλήρης ασφάλεια για τα παιδιά»

Δεν πρόκειται να ανοίξει κανένα σχολείο οποιασδήποτε βαθμίδας στην Θεσσαλία, αν δεν υπάρξει πλήρης ασφάλεια, κυρίως υγειονομική, για τους μαθητές, διαβεβαίωσε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μάκρη. «Δεν πρόκειται να ανοίξει κανένα σχολείο, οποιασδήποτε βαθμίδας αν δεν υπάρχει πλήρης ασφάλεια - και υγειονομική - των παιδιών μας» είπε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

Όπως τόνισε η ίδια, δεν είναι δυνατή ακόμα η καταγραφή του συνόλου των σχολικών συγκροτημάτων έτσι ώστε να γνωρίζουμε αν είναι δυνατό να λειτουργήσουν την ερχόμενη Δευτέρα.

«Καθημερινά είμαστε σε τηλεδιάσκεψη με όλους τους διευθυντές των σχολείων και αύριο Τετάρτη θα έχουμε μια πιο καθαρή εικόνα για τα σχολεία που θα χρειαστούν συστέγαση η μετακίνηση», κατέληξε.

#ΣΧΟΛΕΙΑ #ΚΛΕΙΣΤΑ_ΣΧΟΛΕΙΑ #ΘΕΣΣΑΛΙΑ #ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ_DANIEL
Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεσσαλία, Ανοιχτό, Παιδείας,thessalia, anoichto, paideias