Θεοδωρικάκος: «Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, το ποτήρι δεν θα είναι… άδειο»

«Δεν υπάρχει περιθώριο για μικροκομματικές αντιπαραθέσεις όταν η χώρα βρίσκεται σε τόσο κρίσιμη περίοδο. Απαιτείται ενότητα, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα και αξιοποίηση όλων των δυνάμεων του παγκόσμιου ελληνισμού», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος σε εκδήλωση του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου - Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου.

Η εκδήλωση είχε θέμα «Ποιος φοβάται την ψήφο των αποδήμων;» και, όπως είναι λογικό, η άποψη του υπουργείου Εσωτερικών έχει βαρύνουσα σημασία. Ο κ. Θεοδωρικάκος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του,

τόνισε ότι το λιγότερο που μπορούν να κάνουν αυτή τη στιγμή τα κόμματα για λόγους συμβολικούς, πολιτικούς και εθνικούς, είναι να ψηφίσουν ομόφωνα το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων ομογενών. Σύμφωνα με τον ίδιον, κάτι τέτοιο θα είναι μήνυμα ενότητας και στοιχειώδους πολιτικής αξιοπιστίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι το νομοσχέδιο καλύπτει πλήρως τη γενιά των νέων ανθρώπων που σπουδάζουν στο εξωτερικό ή που έφυγαν τα τελευταία 12 χρόνια της κρίσης από την Ελλάδα και υπογράμμισε: «Δεν υπάρχει Ελλάδα χωρίς αυτή τη γενιά» .

Στην ομιλία του ο κ. Θεοδωρικάκος ανέλυσε τις συνθήκες υπό τις οποίες η ΝΔ αναγκάστηκε να υποχωρήσει από την αρχική της θέση για ψήφο όλων των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους μέσω της επιστολικής ψήφου προκειμένου να επιτευχθεί η συναίνεση και οι συγκλίσεις που επιτρέπουν την υπερψήφιση του νομοσχεδίου με περισσότερες από 200 ψήφους.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι τώρα γίνεται το πρώτο μεγάλο βήμα. «Αν κάποιος θέλει να δει το ποτήρι μισοάδειο ή μισογεμάτο είναι ένα ερώτημα. Το σίγουρο είναι ότι μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου το ποτήρι δεν θα είναι άδειο», κατέληξε ενώ ανέφερε ότι γνωρίζει πώς η ρύθμιση που προτείνει η κυβέρνηση δεν είναι ιδεώδης «αλλά είναι αναγκαία και υπάρχουν προϋποθέσεις να πετύχει η ουσιαστική συμμετοχή στην ψηφοφορία των Ελλήνων του εξωτερικού»

Keywords
Τυχαία Θέματα