Θεοδωρίδου: Ποια παιδιά μπορούν να λάβουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό, η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, αναφέρθηκε σε όσα ισχύουν σήμερα για τα εμβόλια κορονοϊού και τα παιδιά καθώς και τη σημασία διενέργεια των υπόλοιπων εμβολίων στα άτομα κάτω των 18 ετών.

Η κ. Θεοδωρίδου υπενθύμισε ότι μέχρι στιγμής μόνο το εμβόλιο της Pfizer έχει αδειδοτηθεί για παιδιά και αυτό υπό προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα, μπορεί να χορηγηθεί σε παιδιά άνω των 16 ετών με αυξημένο κίνδυνο.

«Σεμικρότερα παιδιά ή για

άτομα άνω των 16 χωρίς προβλήματα έχουν γίνει μελέτες αλλά ο χρόνος που θα εμβολιαστούν δεν είναι στο άμεσο μέλλον. Θα χρειαστεί μεγάλη μελέτη και τεκμηρίωση για να εφαρμοστεί σε αυτα» κατέληξε η ίδια.

Ο κίνδυνος παραμέλησης των υπόλοιπων εμβολίων από τα παιδιά

Στην συνέχει η κ. Θεοδωρίδου ήταν καθησυχαστική για τα υπόλοιπα εμβόλια για τα παιδιά . Συγκεκριμένα είπε ότι για τα παιδιά ο κίνδυνος παραμέλησης εμβολίων είχε εντοπιστεί έγκαιρα και η Εθνικη Επιτροπή έχει εκδώσει οδηγίες έτσι ώστε με την τήρηση των κανόνων ασφάλειας να γίνονται τα εμβόλια για να μην δημιουργούνται κενά

«Τα κενά στους εμβολιασμούς για τα λοιμώδη νοσήματα μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες για να εμφανιστούν επιδημικές εξάρσεις άλλων λοιμώδων νοσημάτων. Επομένως είναι πολύ σημαντικό να τηρείται ο εμβολιασμός και από τους ενήλικες και από τα παιδιά» προειδοποίησε, πάντως, η Πρόεδρος της Επιτροπής.

Όσον αφορά τους ενήλικες υποστήριξε ότι έχει παρατηρηθεί μία παραμέληση των υπόλοιπων εμβολίων πέραν του COVID, κάτι που οφείλεται είτε στις περιορισμένες μετακινήσεις είτε υπάρχει μία ασάφεια για άλλα εμβολιαστικά νοσήματα.

Παιδιά και εμβόλια COVID: Δεν αναμένονται αποφάσεις πριν το τέλος του έτους

Keywords
Τυχαία Θέματα