Θεμιστοκλέους: Τι μέλλει γενέσθαι με το εμβόλιο της Johnson & Johnson στην Ελλάδα

Ο Γενικός Γραμματέας της Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, εκτίμησε ότι θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson εντός Μαΐου.

Σήμερα ήταν προγραμματισμένη η εκκίνηση εμβολιασμών με το εμβόλιο της Johnson & Johnson

στην Ελλάδα. Ωστόσο, λόγω 6 περιστατικών εμφάνισης σπάνιων θρόμβων αίματος στις ΗΠΑ ανεστάλη η χρήση του στην Ευρώπη, με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων να εξετάζει τις περιπτώσεις και να προβαίνει σε ανακοινώσεις αύριο (20/4).

Σε σχέση με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, ο Γενικός Γραμματέας της Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, είπε ότι αναμένονται οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και εκτίμησε ότι εντός Μαΐου είναι πιθανότερο να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί με αυτό. Θυμίζουμε ότι έχουμε παραλάβει 33.600 δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου.

«Η επίδραση της επιχείρησης Ελευθερία από την μη εκκίνηση εμβολιασμού με το μονοδοσικό εμβόλιο είναι πολύ μικρή γιατί παραλάβαμε πολύ μικρή ποσότητα, όπως πολύ μικρή είναι η ποσότητα που θα παραλάβουμε μέχρι τα μέσα Μαΐου.

Θα παραλάβουμε περίπου 45 χιλιάδες μέχρι τέλη Απριλίου. Άρα οποιαδήποτε απόφαση για το εμβόλιο της Johnson & Johnson δεν επηρεάζει δραματικά το επιχειρησιακό πρόγραμμα» είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Τα ακυρωμένα ραντεβού και οι μη προσελεύσεις - Τα ραντεβού εμβολιασμού που ανοίγουν

Keywords
Τυχαία Θέματα