Θάνου: Φωτογραφική η διάταξη για τη αποπομπή μου - Δεν παραιτούμαι (vid)

Για φωτογραφική διάταξη, που αφορά μόνο την ίδια και την αποπομπή της έκανε λόγο η Βασιλική Θάνου, σε συνέντευξή της.

Η πρώην πρωθυπουργός και πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 διεκρίνισε  μάλιστα ότι δεν προτίθεται να παριατηθεί. «Αν παραιτηθώ θα είναι σα να συμπράττω στην εφαρμογή μιας παράνομης διάταξης» είπε χαρακτηριστικά.

«Ο θόρυβος αποδεικνύει ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την θέση αυτή. Αυτό δικαιολογεί σε έναν μεγάλο βαθμό την προσπάθεια αποπομπής

με βίαιο τρόπο της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Είναι άκρως φωτογραφική η διάταξη αυτή και αφορά μόνο την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Διερωτώμαι η ανεξαρτησία και η αμεροληψία πρέπει να αφορά μόνο την αρχή Ανταγωνισμού; Θεωρώ ότι όλη αυτή η επιθετικότητα και η εμπάθεια που εκδηλώνεται αποδεικνύει τα περί φωτογραφικής διάταξης» υποστήριξε η κ. Θάνου.Ερωτώμενη εάν θεωρεί πως έγινε στόχος ακριβώς επειδή είχε εργαστεί ως σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, απάντησε πως «είναι αυταπόδεικτο και προφανές.

Με συνδέουν με τον πρώην πρωθυπουργό. Ήμουν προϊσταμένη του νομικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού. Εγώ δεν ήμουν κομματικό στέλεχος αλλά τεχνοκράτης και έχω γνώσεις στα νομικά ζητήματα. Δεν υπήρξα κομματικό πρόσωπο που σώνει και καλά θέλει να μου βάλει ταμπέλα η ΝΔ. Εγώ είμαι ένα πρόσωπο υπερκομματικό. Δεν ανήκω στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε και σε κανένα κόμμα».

Η κ. Θάνου άφησε αιχμές και για τους Μάκη Βορίδη και Παναγιώτη Πικραμμένο λέγοντας πως «είναι άκομψος ο τρόπος με τον οποίος εκφράστηκαν κάποιοι χθες στην Βουλή. Θέλω να πω στον κ. Βορίδη ότι ως δικηγόρος πρέπει να με σέβεται λόγω της θεσμικής μου ιδιότητας. Εγώ ήθελα να προσφέρω τις γνώσεις μου στο νομικό γραφείο του πρωθυπουργού».

Μιλώντας για τον κ. Πικραμμένο τόνισε ότι «εγώ δεν εκμεταλλεύτηκα την θέση μου δίπλα στον πρωθυπουργό όπως κάποιοι άλλοι δικαστικοί που έγιναν υπουργοί».

Keywords
Τυχαία Θέματα