Θάνατος 16χρονου από αστυνομικό: Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση

Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης έδειξαν βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση στο κεφάλι, συνέπεια του τραύματος που του προκάλεσε η σφαίρα, η οποία είχε μόνο πύλη εισόδου και όχι εξόδου.

Βαρύ είναι το κλίμα στη Θεσσαλονίκη για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά από αστυνομικά πυρά.

Μάλιστα η ΕΛΑΣ υπό τον φόβο επεισοδίων είχε δώσει από νωρίς εντολή να βρίσκονται όλοι οι αστυνομικοί σε γενική επιφυλακή

ενώ είχε κλείσει το μετρό σε συγκεκριμένες στάσεις ενώ είχε διακόψει και συγκεκριμένα δρομολόγια λεωοφρείων.

Τι έδειξε η νεκροψία

Η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε την Τρίτη το βράδυ νεκροψία-νεκροτομή στον 16χρονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του grtimes, τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης έδειξαν βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, συνέπεια του τραύματος που του προκάλεσε η σφαίρα, η οποία είχε μόνο πύλη εισόδου και όχι εξόδου.

Η σφαίρα, η οποία αφαιρέθηκε κατά τη διάρκεια χειρουργείου τα πρώτα 24ωρα της νοσηλείας του, χτύπησε τον 16χρονο στην αριστερή πλευρά της ινιακής χώρας του κρανίου (σ.σ. δηλαδή αριστερά κάτω χαμηλά στο πίσω μέρος του κεφαλιού).

Στο πένθος έχει βυθιστεί ο καταυλισμός «Αγία Σοφία»

Αυτή την ώρα στον καταυλισμό έχει συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, καθώς στο σημείο έφτασε η σορός του 16χρονου Ρομά, η οποία θα παραμείνει εκεί μέχρι αύριο Πέμπτη, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του.

Μάλιστα το πρώι φίλοι και συγγενείς του Κώστα Φραγκούλη μετέφεραν το λευκό φέρετρο στο σημείο όπου θα παραμείνει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Την Πέμπτη (15/12) η κηδεία του 16χρονου που πυροβολήθηκε από αστυνομικό

Την Πέμπτη (15/12) στις 10:00 θα τελεστεί η νεκρώσιμη ακολουθία για τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη ο οποίος άφησε σήμερα (13/12) την τελευταία του πνοή στο Ιπποκράτειο μετά από οκταήμερη μάχη που έδωσε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ιπποκρατείου, μετά τον πυροβολισμό που δέχτηκε από αστυνομικό.

Η κηδεία του νεαρού θα τελεστεί στον Ι.Ν Παμμεγίστων Ταξιαρχών ενώ η ταφή του στα Κοιμητήρια του Ευόσμου.

Στο μεταξύ μέσα στα επόμενα 24ωρα θα αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για την ποινική μεταχείριση του 34χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που κατηγορείται για την αιματηρή καταδίωξη με θύμα τον 16χρονο Ρομά.

Το Δικαστικό Συμβούλιο καλείται να λύσει τη διαφωνία που προέκυψε μετά την απολογία του κατηγορούμενου αστυνομικού, ανάμεσα σε εισαγγελέα και ανακριτή ως προς την προφυλάκισή του ή μη.

#ΘΑΝΑΤΟΣ #16ΧΡΟΝΟΣ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ #ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ_ΕΞΕΤΑΣΗ #ΡΟΜΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα