«Θα αναγκαστώ να τους θυμίσω»: Επιμένει σε αποκαλύψεις ο Τζανερίκος - Η απάντηση της κυβέρνησης για τα κίνητρά του

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Χρήστος Τζανερίκος κατήγγειλε την κυβέρνηση για πρωτοφανή παρέμβαση στο έργο του ανωτάτου δικαστηρίου, υπογραμμίζοντας πως η νομοθετική ρύθμιση για το μπλόκο στο κόμμα Κασιαδιάρη ήταν δηλωτική δυσπιστίας και έλλειψης εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του.

Μπορεί να παραιτήθηκε από την θέση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου καταγγέλλοντας παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης για το κόμμα Κασιδιάρη, ωστόσο σήμερα ο Χρήστος Τζανερίκος προχώρησε σε νέα

καταγγελία - υποστηρίζοντας ότι ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος, εκτός από τον Γιώργο Γεραπετρίτη, επικοινώνησε μαζί του ζητώντας του να παρέμβει στην υπόθεση με αντάλλαγμα μια.. θέση σε Ανεξάρτητη Αρχή.

Μετά τις δηλώσεις συνταγματολόγων, που χαρακτήρισαν αντιθεσμική τη δήλωσή μου και δεν παραιτήθηκα αμέσως, όπως είπαν, ενώ άσκησα κριτική στη διάταξη του νόμου για τον Κασιδιάρη, να μας πούνε οι συνταγματολόγοι πόσο θεσμικές είναι οι παρεμβάσεις κυβερνητικών παραγόντων, που ζήτησαν να βοηθήσω, για να αποκλειστεί το κόμμα Έλληνες, υποσχόμενοι μετά την αφυπηρέτησή μου, να αξιοποιηθώ ενδεχομένως σε Αρχές, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην πρόεδρος του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου επιβεβαίωσε ότι συναντήθηκε με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου και συζήτησαν τη νομοθετική ρύθμιση για το κόμμα Κασιδιάρη, ενώ, με νεότερη δήλωσή του στο ieidiseis, ρίχνει το γάντι στο Μέγαρο Μαξίμου, καλώντας την κυβέρνηση να αποκαλύψει την ταυτότητα του παράγοντα που προσπάθησε να τον επηρεάσει.

«Εάν επιμείνουν ότι, όσα είπα είναι ανακριβή, τότε θα αναγκαστώ να αποκαλύψω εγώ από ποιον Ανώτατο Κυβερνητικό παράγοντα και γιατί οχλήθηκα το Σάββατο στις 8 Απριλίου, μια μέρα πριν κάνω τη δήλωση μου, για την πρωτοφανή προσπάθεια επηρεασμού μου.

»Εάν δεν βγει ο ίδιος να πει τι έγινε στην "επαφή" μας, θα αναγκαστώ να τους τα θυμίσω εγώ με λεπτομέρειες, ποιος και γιατί μου ζήτησε να βοηθήσω, για να αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη στις εκλογές και σε περίπτωση, που βοηθήσω, τι μου υποσχέθηκε».

Σημειώνεται πως κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως ο Χρήστος Τζανερίκος εδώ και καιρό ήθελε να αναλάβει τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Σημειώνουν, παράλληλα, πως διέδιδε πως έχει ισχυρά ερείσματα σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Δεν του δόθηκε κανένα αξίωμα, οπότε συνέχισε να κάνει ό,τι κάνει.

«Καμία παρέμβαση» τονίζει η κυβέρνηση - Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

«Δεν έχει υπάρξει καμία παρέμβαση από την κυβέρνηση τόνισε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου - διαψεύδοντας τον Χρήστο Τζανερίκο.

Το σοβαρό είναι να καταλάβουμε ότι επιλογή της κυβέρνησης είναι να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα από το Σύνταγμα και να μην παζαρεύει την αξιακή της αρχή να προστατεύσει τη δημοκρατία από οποιοδήποτε τέχνασμα έχουν εγκληματίες και μαχαιροβγάλτες να είναι υποψήφιοι στις εκλογές.

«Η πρωτοφανής παρέμβαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη Δικαιοσύνη τελικά δεν περιορίζεται μόνο στους "καφέδες" του κ. Γεραπετρίτη πέριξ του Μαξίμου με δικαστές, αλλά φτάνει και σε απόπειρα δωροδόκησής τους με υποσχέσεις για αξιώματα», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί για ακόμη μία φορά να κάνει τον ανήξερο. Οφείλει να απαντήσει. Ποιος είναι ο ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας που έκανε αυτή την ευθεία παρέμβαση τάζοντας ανταλλάγματα για μια δικαστική απόφαση; Τον γνωρίζει προσωπικά; Ή μήπως τον κοιτάζει στον καθρέφτη κάθε πρωί;

«Οι σημερινές αποκαλύψεις του υπό παραίτηση Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου για συναντήσεις με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη και για το δέλεαρ που του προσφέρθηκε, εγείρουν πολύ σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο που πολιτεύεται η Κυβέρνηση στο πεδίο της Δικαιοσύνης», σημείωσε το ΠΑΣΟΚ.

#ΑΡΕΙΟΣ_ΠΑΓΟΣ #ΧΡΗΣΤΟΣ_ΤΖΑΝΕΡΙΚΟΣ #ΚΟΜΜΑ_ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ #ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ #ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ #ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ #ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Επιμένει, Τζανερίκος -,epimenei, tzanerikos -