Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Τρισάγιο στη μνήμη του σε κλειστό οικογενειακό κύκλο

Τις στιγμές συγκίνησης στο Τατόι πριν και μετά το τρισάγιο στη μνήμη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, πλαισιώνουν τα νέα δημοσιεύματα για τις προθέσεις των παιδιών του, τα καυστικά σχόλια διεθνών ΜΜΕ για την απουσία του πρίγκιπα Γουίλιαμ από την κηδεία της περασμένης Δευτέρας και οι εικόνες από το κέντρο

της Αθήνας, με τα παιδιά και τα εγγόνια του τελευταίου βασιλιά στη χώρα, να κεντρίζουν τα βλέμματα.

Το πρωί ο Νικόλαος έφυγε πρώτος από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία και έφτασε πρώτος στο Τατόι με τον Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρούπολης που τέλεσε το τρισάγιο. Για ακόμα μια μέρα η θλίψη της απώλειας ήταν αποτυπωμένη στο πρόσωπό του.

Στις 12:00 συνοδεία περιπολικών και αυτοκινήτων της ασφάλειας, άρχισαν να φτάνουν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Με τον Παύλο, δίπλα στη Μαρί Σαντάλ να χαιρετά και πίσω η Άννα Μαρία συντετριμμένη.

Η κόρη του τέως βασιλιά Αλεξία με την θεία της και επίτιμη βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία και πιο πίσω μέσα σε αυτά τα βανάκια, τα εγγόνια η μικρότερη αδερφή του έκπτωτου μονάρχη Ειρήνη, μαζί με την Τατιάνα Μπλάτνικ.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν ενισχυμένα με συνεχείς ελέγχους στις εισόδους και κοντά στο μνήμα του τέως βασιλιά, για να μην περάσουν στα ενδότερα κάμερες αλλά και πολίτες που ήθελαν να δώσουν το παρών στο τρισάγιο.

Ήδη από χθες η οικογένεια είχε ξεκαθαρίσει πως δεν επιθυμεί την παρουσία κόσμου και τηλεοπτικών συνεργείων στο τρισάγιο.

Μετά την επίσκεψη, σύμφωνα με το MEGA, στην Αθηναϊκή Λέσχη, η τέως βασιλική οικογένεια περπάτησε στο κέντρο της Αθήνας, με τις κάμερες να ακολουθούν τον Παύλο, τη Μαρί Σαντάλ και την μεγαλύτερη κόρη τους, μέχρι τη στιγμή που μπήκαν σε φαρμακείο.

Η απόφαση του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ να εγκατασταθούν στην Αθήνα φαίνεται να είναι οριστική. Φέρονται να ψάχνουν ήδη για αγορά ακινήτου στα Βόρεια Προάστια με μια σειρά από δημοσιεύματα να αναφέρουν πως τουλάχιστον δύο πασίγνωστοι Έλληνες επιχειρηματίες έχουν προτείνει να παραχωρήσουν δικά τους ακίνητα, για να μείνει ο μεγαλύτερος γιος του έκπτωτου μονάρχη με την οικογένειά του, για όσα διάστημα επιθυμεί.

Στον απόηχο της κηδείας διεθνή ΜΜΕ σχολιάζουν με καυστικό τρόπο την απουσία του πρίγκιπα Γουίλιαμ με το γερμανικό RTL να αναφέρει πως ο διάδοχος του βρετανικού
θρόνου προτίμησε να μαγειρέψει σε φιλανθρωπικό event με παιδάκια, αντί να αποχαιρετήσει τον νονό του. Ένα event πάντως που διοργανώθηκε στην Αγγλία μια μέρα μετά την κηδεία στην Μητρόπολη Αθηνών.

«Την ώρα που πολλοί εστεμμένοι απ΄ όλη την Ευρώπη βρίσκονταν στην Αθήνα τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, για την κηδεία του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδος, Κωνσταντίνου, απουσίαζε ένα πολύ ιδιαίτερος καλεσμένος: Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, το βαφτιστήρι του εκλιπόντος μονάρχη, o οποίος εθεάθη σε μάθημα μαγειρικής» γράφει το δημοσίευμα του RTL.

Πρίγκιπας Γουίλιαμ και τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος είχαν στενή σχέση στο πέρασμα των χρόνων, με τον έκπτωτο μονάρχη να προβλέπει πως ο Γουίλιαμ θα γίνει ένας πολύ πετυχημένος βασιλιάς, όταν φτάσει η ώρα του.

Η οικογένεια του τέως βασιλιά παραμένει στην Αθήνα, με τον Νικόλαο και την Άννα Μαρία να μην μπορούν ούτε μπροστά σε κάμερες και φωτογράφους να κρύψουν τον ψυχικό τους πόνο.

#ΤΕΩΣ_ΒΑΣΙΛΙΑΣ #Κωνσταντίνος #ΤΡΙΣΑΓΙΟ #ΚΗΔΕΙΑ_ΤΕΩΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα