Τέλος το Netflix όπως το ξέραμε, βγάζει video games

«Θεωρούμε τα βιντεοπαιχνίδια ως μία νέα κατηγορία περιεχομένου για εμάς, που είναι όμοια με την επέκτασή μας στις αυθεντικές ταινίες» ανέφερε η εταιρεία Netflix σε επιστολή της στους μετόχους

Ακόμη πιο ουσιαστικά θα ασχοληθεί με τα βιντεοπαιχνίδια η Netflix Inc, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία,

καθώς οι υπηρεσίες streaming για τις ταινίες και την τηλεόραση που προσφέρει εκτιμάται ότι θα έχουν αδύναμη αύξηση των συνδρομητών τους, λόγω του αυξημένου ανταγωνισμού, αλλά και της άρσης των περιορισμών κατά του κορονοϊού στις ΗΠΑ.

Την Τρίτη καταγράφηκαν διακυμάνσεις στην τιμή της μετοχής της εταιρείας, παραμένοντας ωστόσο σχεδόν σταθερή στα 531,10 δολάρια. Τα κέρδη για την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου ήταν στα 2,97 δολάρια ανά μετοχή, μειωμένα από τη μέση πρόβλεψη για κέρδη 3,16 δολαρίων ανά μετοχή, σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς που έλαβαν μέρος σε μία έρευνα (Refinitiv).

Η Netflix βρίσκεται αντιμέτωπη με μία δραστική μείωση των νέων πελατών της, μετά τη θεαματική πορεία αύξησης των συνδρομητών της το 2020, η οποία προκλήθηκε από τα lockdown σε ολόκληρο τον κόσμο. Στις ΗΠΑ και στον Καναδά, η Netflix ανέφερε μία μείωση περίπου 430.000 συνδρομητών στο δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Η εταιρεία, που θεωρείται πρωτοπόρος στην προσφορά υπηρεσιών μέσω τεχνολογίας streaming, ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στα αρχικά στάδια για την επέκταση των υπηρεσιών της στον τομέα των βιντεοπαιχνιδιών, τα οποία θα είναι διαθέσιμα για τους συνδρομητές της χωρίς επιπλέον χρέωση. Η Netflix θα επικεντρώσει αρχικά την προσοχή της στα βιντεοπαιχνίδια που μπορούν «τρέξουν» οι συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

«Θεωρούμε τα βιντεοπαιχνίδια ως μία νέα κατηγορία περιεχομένου για εμάς, που είναι όμοια με την επέκτασή μας στις αυθεντικές ταινίες, στις εφαρμογές animation και στις τηλεοπτικές εκπομπές χωρίς σενάριο», ανέφερε η εταιρεία στην επιστολή της για το προηγούμενο τρίμηνο προς τους μετόχους της.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τέλος, Netflix,telos, Netflix