Τέλος στο θρίλερ 12μελούς πληρώματος πλοίου που προσάραξε κοντά στη Μύκονο

Αίσιο τέλος είχε η μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωση του πληρώματος του φορτηγού πλοίου που προσάραξε στη Μύκονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του mykonosdaily.gr δύο ιδιωτικά σκάφη της Μυκόνου στα οποία επέναινε μικτό κλιμάκιο της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) και της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, ο αξιωματικός του Λιμεναρχείου Μυκόνου κ. Ζυγούρης Νίκος και Μυκονιάτες ψαράδες έφτασαν στο Τραγονήσι.

Εκεί εντόπισαν το 12μελές πλήρωμα του πλοίου, 9 Ουκρανοί και 3 από το Αζερμπαϊτζάν ναυτικοί, το οποίο χρησιμοποιώντας σωστική λέμβο κατάφεραν να προσεγγίσουν. Ήδη τα μέλη του πληρώματος μεταφέρονται με ασφάλεια.

Το φορτηγό βρίσκεται προσαραγμένο σε δύσβατο σημείο, σύμφωνα με πληροφορίες και μετά την απομάκρυνση του πληρώματος βρίσκεται ακυβέρνητο.

Πρόκειται για την πρώτη επιτυχημενη προσπάθεια, καθώς είχαν προηγηθεί δύο από αέρος με ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος και Super Puma τα οποία δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν λόγω των θυελλωδών ανέμων που φτάνουν τα 10 μποφόρ. Στην ευρύτερη περιοχή βρίσκεται και Φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού.

Υπενθυμίζεται ότι το φορτηγό πλοίο προσάραξε κοντά στη Μύκονο. Το πλοίο, που μεταφέρει 2.700 τόνους αλεύρι και είχε αναχωρήσει από λιμάνι της Ρωσίας με προορισμό την Αμμόχωστο, έχει εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιό του.

Το βράδυ της Παρασκευής δόθηκε εντολή σε ελικόπτερο έρευνες και διάσωσης του Πολεμικού Ναυτικού από τη Μύκονο και στο πλήρωμα Σούπερ Πούμα με σκοπό την μεταφορά των επιβαινόντων στην Μύκονο. Ωστόσο τόσο το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, όσο και το Σούπερ Πούμα δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν την περιοχή λόγω των ισχυρών ανέμων και επέστρεψαν πίσω.

Keywords
Τυχαία Θέματα