Τέλος οι αγοραπωλησίες ακινήτων με μετρητά - Σε μία ημέρα οι μεταβιβάσεις - Ο Παραδιάς στο Dnews

Πρόστιμα που θα ξεκινούν από τις 10.000 και θα φτάνουν και τα 500.000 ευρώ.

Τέλος στην αγορά ακινήτων με μετρητά, με νέο νομοσχέδιο, που φέρνει η κυβέρνηση. Από τις αρχές του νέου έτους, οι αγοραπωλησίες των ακινήτων, θα γίνονται αποκλειστικά με τραπεζικές επιταγές. Τα πρόστιμα για τη μη συμμόρφωση με τις διατάξεις, θα ξεκινούν από 10.000 ευρώ και θα φτάνουν τα 500.000 ευρώ, ενώ θα ακυρώνεται και το συγκεκριμένο συμβόλαιο αγοραπωλησίας του ακινήτου.

Όπως δήλωσε στο Dnews,

ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων Στράτος Παραδιάς, είναι πλέον πολύ λογικό, οι συγκεκριμένες αγοραπωλησίες να μην γίνονται με μετρητά.

«Περιμένουμε τη σχετική ρύθμιση, για να δούμε πως θα εφαρμοστεί. Σε κάθε περίπτωση που κάποιος αγοράζει ακίνητο, μπορεί να ελεγχθεί, για το που βρήκε τα λεφτά να το αγοράσει. Δεν έχει σημασία αν είναι μετρητά, ή τραπεζικές επιταγές. Δεν είναι παράνομη η συναλλαγή που έγινε έως τώρα, με μετρητά, στα συμβόλαια. Παράνομο είναι να αγοράζεις ακίνητα με λεφτά, για τα οποία δεν έχεις φορολογηθεί. Δηλαδή να μην μπορείς να αποδείξεις το πόθεν έσχες. Οι περισσότεροι από όσους ελεγχθούν για τις παλαιότερες αγορές με μετρητά, δεν θα έχουν πρόβλημα. Όσοι έχουν κανονικό πόθεν έσχες δεν θα έχουν πρόβλημα. Όταν θα έρθει η διάταξη, δε νομίζω να υπάρξει συμβολαιογράφος, που θα κάνει αγοραπωλησία με μετρητά, δεν πρόκειται οι συμβολαιογράφοι να παραβιάσουν τη διάταξη. Ενδεχόμενα στον έλεγχο της περασμένης πενταετίας, να βρεθούν και κάποιοι που παρανόμησαν. Αυτοί θα υποστούν τις συνέπειες», καταλήγει.

Επίσης, από την αρχή της νέας χρονιάς θα λειτουργεί ο ψηφιακός φάκελος μεταβίβασης ακινήτων, και θα διεκπεραιώνεται σε μία ημέρα, όπως είπε σήμερα στην ΕΡΤ, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης. Ο υφυπουργός προανήγγειλε ότι από τις αρχές του 2024, στο νέο Gov.gr Wallet, ο πολίτης θα εξουσιοδοτεί επιχείρηση ή εταιρεία να διαχειριστεί για λογαριασμό του υπόθεση χωρίς τη γνωστή γραφειοκρατία.

Τρία πιστοποιητικά χρονοβόρα στην έκδοση, το πιστοποιητικό περί μη οφειλής ΤΑΠ, το απόσπασμα κτηματολογικού διαγράμματος και η παρουσία στο κτηματολόγιο για τη μεταγραφή, παρακάμπτονται. Ως τελευταίο ψηφιακό βήμα, είναι η αυτόματη καταχώριση των πληροφοριών που χρειάζεται το Κτηματολόγιο.

#ΣΤΡΑΤΟΣ_ΠΑΡΑΔΙΑΣ #ΠΑΡΑΔΙΑΣ #ΑΚΙΝΗΤΑ #ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ #ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ #ΜΕΤΡΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Τέλος, Παραδιάς, Dnews,telos, paradias, Dnews