«Ταξίδι από την κόλαση»: Μύκητας «κρατά δέσμιους» εκατοντάδες επιβάτες κρουαζιερόπλοιου

Εκατοντάδες επιβάτες έχουν εγκλωβιστεί σε ένα κρουαζιερόπλοιο στα ανοικτά των ακτών της Αυστραλίας, μετά την ανεύρεση ενός δυνητικά επιβλαβούς μύκητα στο κύτος του πλοίου.

Σε εφιάλτη έχουν εξελιχθεί οι διακοπές για τους εκατοντάδες επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου «Viking Orion», που έχουν εγκλωβιστεί ανοικτά των ακτών της Αυστραλίας, καθώς άρχισε να αναπτύσσεται ένας μύκητας στο κύτος του πλοίου.

Το κρουαζιερόπλοιο δεν εξασφάλισε άδεια ελλιμενισμού στην Αδελαΐδα, αφού οι Αρχές ανακάλυψαν τον μύκητα «Biofoul», μια συσσώρευση μικροοργανισμών, φυτών, φυκιών

ή μικρού ζώου που είναι «δυνητικά επιβλαβής».

Οι αρχές δήλωσαν ότι το κύτος του πλοίου πρέπει να καθαριστεί πριν εισέλθει στην Αυστραλία.

Το υπουργείο αλιείας της Αυστραλίας δήλωσε ότι το πρωτόκολλο διαχείρισης του Βiofoul αποτελεί «κοινή πρακτική για όλα τα διεθνή πλοία που φθάνουν» και ότι το πλοίο έπρεπε να καθαριστεί για να αποφευχθεί η μεταφορά «επιβλαβών θαλάσσιων οργανισμών» στα ύδατα της Αυστραλίας.

Το πλοίο φέρεται επίσης να μην έλαβε άδεια να ελλιμενιστεί στο Christchurch, το Dunedin και το Hobart.

Το πλοίο με τους έξαλλους επιβάτες φτάνει στη Μελβούρνη στις 2 Ιανουαρίου, ωστόσο οι επιβάτες δεν θα επιτραπεί να αποβιβαστούν λόγω καθυστερημένης άφιξης, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορέσουν να εγκαταλείψουν το πλοίο μέχρι την άφιξή του στο Σίδνεϊ στις 4 Ιανουαρίου.

Ένας από τους επιβάτες έκανε λόγο για «ταξίδι από την κόλαση» στο Twitter.

«Έκλαψα γοερά τόσο για το σημαντικό οικονομικό πλήγμα μετά από αποταμίευση δύο ετών όσο και για τις αναμνήσεις και τις εμπειρίες που χάσαμε», ανέφερε.

#ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ #ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ #ΜΥΚΗΤΑΣ #ΕΠΙΒΑΤΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ταξίδι, Μύκητας,taxidi, mykitas