Τατάρ: Βιώσιμη λύση για το Κυπριακό η αναγνώριση δύο κρατών

«Πρέπει να έχουμε δύο ισότιμα ​​και κυρίαρχα κράτη στην Κύπρο: Στο βορρά, το τουρκοκυπριακό κράτος. στα νότια, ελληνοκυπριακό κράτος» επεσήμανε ο Ερσίν Τατάρ,  ηγέτης του ψευδοκράτους.

O Ερσίν Τατάρ τόνισε πως για να δοθεί μια μόνιμη λύση στο Κυπριακό, θα πρέπει να αναγνωριστεί το «κράτος» των Τουρκοκύπριων.

Ειδικότερα, ο Τουρκοκύπριος «πρόεδρος» τόνισε πως οι Τουρκοκύπριοι ήταν ίσοι με τους Ελληνοκύπριους

το 1960 και ήταν ο ένας από τους δύο ιδρυτές της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά: «δυστυχώς, το 1964, αφού οι Τουρκοκύπριοι εκδιώχθηκαν από το κίνημα της Εθνικής Οργάνωσις Κυπρίων Αγωνιστών (ΕΟΚΑ) και τις δυνάμεις του Μακαρίου» οι Ελληνοκύπριοι είναι εκείνοι που αναγνωρίζονται ως το μόνο κράτος.

«Από τότε, οι Τουρκοκύπριοι διαχειρίζονται το δικό τους κράτος», είπε ο Τατάρ, προσθέτοντας ότι «είμαστε χωρισμένοι» από τους Ελληνοκύπριους από το 1960.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Τουρκοκύπριοι αξίζουν το δικό τους κράτος γιατί: «καθ 'όλη την ιστορία, κατά κάποιον τρόπο, απολαμβάνουμε ήδη την κυριαρχία μας», όπως μεταδίδει το Anadolu.

«Η πολιτική μου τώρα, ως ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος των Τουρκοκυπρίων, είναι ότι έχουμε δύο ισότιμα, κυρίαρχα κράτη στο νησί, διότι έτσι κι αλλιώς είμαστε κυρίαρχοι» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Ο Τατάρ είπε ότι πολλές προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού έχουν πλέον «αποτύχει» επειδή οι Ελληνοκύπριοι έχουν απολαύσει τη διεθνή αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας ως το μόνο κράτος στο νησί και δεν έδωσαν απάντηση τις προσπάθειες επίλυσης μέσω μιας ομοσπονδιακής δομής.

Keywords
Τυχαία Θέματα