Τάσος Γαϊτάνης: Δίνουμε «Μάχη για το τόπο μας» - «Γιατί έτσι νοιώσαμε και έτσι νοιώθουμε»

Με μία μεγάλη συγκέντρωση άνοιξε την προεκλογική του εκστρατεία ο υποψήφιος βουλευτής Νοτίου Τομέα της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Γαϊτάνης

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Τάσος Γαϊτάνης ανέφερε ότι ο κυριότερος λόγος που αποφάσισε να συμμετάσχει στην πολιτική, ήταν η θέλησή του να είναι και αυτός ένας από εκείνους, τους πολλούς, που θα συμβάλλουν στην πολιτική αλλαγή του τόπου μας.

«Η Ελλάδα χάνει τους νέους της, η Ελλάδα γερνάει.

Ανησυχώ για μια πατρίδα που μετά από είκοσι ή τριάντα χρόνια θα έχει δύο εκατομμύρια λιγότερους κατοίκους. Και ανησυχώ επίσης γιατί θα είμαστε λιγότεροι όταν θα έχουμε μια Τουρκία των 100 εκατομυρίων κατοίκων. Σε μια τόσο δύσκολη γειτονιά, σε μια τόσο δύσκολη παγκόσμια συγκυρία, καταλαβαίνετε πλέον οτι η επιλογή δεν είναι ανάμεσα σε μια καλή ή κακή κυβέρνηση αλλά αν θα έχουμε πατρίδα και τι πατρίδα θα έχουμε τριάντα ή πενήντα χρόνια από τώρα» τόνισε ο κ. Γαϊτάνης.

Στη συνέχεια άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση επισημαίνοντας ότι αφήνει μια χώρα με ανοιχτά θέματα στην οικονομία, με μια κοινωνία διαιρεμένη, μια πατρίδα διαιρεμένη. Ένα λαό απογοητευμένο, ένα λαό αποστασιοποιημένο, ένα λαό που δεν πιστεύει και που έχει χάσει την ελπίδα. Και αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. «Η πατριωτική μας στάση στο Σκοπιανό δεν ήταν ούτε εύκολη, ούτε αυτονόητη επιλογή. Γιατί επιλέξαμε ακόμη και να συγκρουστούμε με διεθνή και ελληνικά κέντρα για να μην προδώσουμε τη θέληση του ελληνικού λαού αλλά και το εθνικό συμφέρον», είπε ο κ. Τάσος Γαϊτάνης.

Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη, ο κ. Γαϊτάνης τόνισε, ότι αν η Ελλάδα θέλει πραγματικά να αλλάξει το παραγωγικό της μοντέλο, πρέπει να εκχωρήσει δύναμη και εξουσίες από το κέντρο στις τοπικές κοινωνίες αλλά και στους πολίτες. Η ανάπτυξη έρχεται από την πρωτοβουλία του επιχειρηματία, από την ευθύνη του εργαζόμενου αλλά και από τη δυνατότητα των τοπικών οικονομιών να δημιουργούν τις δικές τους αναπτυξιακές ιστορίες. Πρόσθεσε δε, ότι έχουμε πλέον μεγάλες προκλήσεις μπροστά μας: την έλευση του Μετρό στο παραλιακό μέτωπο, την κατασκευή του νέου περιφερειακού μέχρι τη Γλυφάδα και τη σήραγγα του Υμηττού, την ανάπτυξη του εθνικού πάρκου του Υμηττού και την περιβαλλοντική προστασία των ακτών μας.

Απευθυνόμενος στον κόσμο που είχε κατακλύσει το χώρο της εκδήλωσης ανέφερε: «Όταν εγώ και οι συνεργάτες μου συζητήσαμε για το σύνθημα της εκστρατείας μου για τις εκλογές, συμφωνήσαμε σχεδόν αμέσως και αυθόρμητα σε ένα σύνθημα: “Μάχη για το τόπο μας”. Γιατί έτσι νοιώσαμε και έτσι νοιώθουμε. Ότι δίνουμε μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, όλοι μαζί σε όλο το νότιο τομέα, σε όλη την Αττική, σε όλη την Ελλάδα την ύστατη μάχη για την πατρίδα μας, την ύστατη μάχη για τη σωτηρία της πατρίδας μας».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Γαϊτάνης δήλωσε ότι είμαστε όλοι, μαζί με τον ηγέτη μας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έτοιμοι να κερδίσουμε αυτή τη μάχη όποτε και να γίνουν οι εκλογές. Και η νίκη πλέον σημαίνει αυτοδυναμία. Μια αυτοδύναμη, ισχυρή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την κυβέρνηση που θα αλλάξει τη μοίρα αυτού του τόπου.
Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος παρέστη στην εκδήλωση, μιλώντας για το Τάσο Γαϊτάνη, είπε ότι είναι σίγουρος ότι θα είναι ένας καλός βουλευτής όπως ήταν καλός γραμματέας. Ο στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι το ψηφοδέλτιο της ΝΔ σε αυτήν την περιφέρεια, τη μεγαλύτερη, με 18 βουλευτές, να συμβολίζει ην ανανέωση με ποιότητα. Και κατεξοχήν ο Τάσος Γαϊτάνης εκφράζει αυτό το μήνυμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα