Τάσος Αρνιακός στο Dnews: Με αρνητικές θερμοκρασίες μας αποχαιρετά ο Οκτώβριος

Με τι καιρό θα μας αποχαιρετήσει ο Οκτώβριος; Ο γνωστός μετερεωλόγος Τάσος Αρνιακός δίνει την πρόγνωση για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του μήνα.

Ο γνωστός μετερεωλόγος μιλά στο Dnews και όπως τονίζει ο καιρός της 28ης «θα συνεχιστεί και το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου». Ο Τάσος Αρνιακός εξηγεί ότι θα επικρατήσει «ηλιοφάνεια και λίγες βροχές, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και τα νότια νησιώτικα τμήματα της χώρας».

Ωστόσο, αναμένονται ισχυροί

άνεμοι. «Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ», αναφέρει ο γνωστός μετερεωλόγος.

Αναφορικά με το αν θα έχουμε κρύο ή όχι, επισημαίνει ότι «ο υδράργυρος το πρωί θα έχει αρνητικές θερμοκρασίες, με μέγιστη τους 19. Στα κεντρικά θα φτάσει τους 21-22 βαθμούς Κελσίου, όπως και στις νοτιότερες νησιώτικες περιοχές».

Όμως, ο επόμενος μήνας μπαίνει πιο... δυναμικά. «Περισσότερο βροχερός έρχεται ο Νοέμβριος αλλά αυτό δικαιολογείται αφού ονομάζεται και "βροχάρης" με το όνομα», τονίζει ο Τάσος Αρνιακός.

Όσον αφορά τον μεσογειακό κυκλώνα «Νέαρχος», λέει ότι «απ' ότι φαίνεται δεν θα μας επηρεάσει πολύ». Κι αυτό γιατί «θα στείλει μόνο λίγες βροχές, κυρίως στη νότια Κρήτη και τα Δωδεκανησα, καθώς κινείται από την Ιταλία προς την Αφρική σε νότια πορεία».

Για το πώς θα φύγει ο «Νέαρχος», εξηγεί ότι «όπως φαίνεται, θα σβήσει στον κόλπο της Μεγάλης Σύρτης, στη Λιβύη».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τάσος Αρνιακός, Dnews, Οκτώβριος,tasos arniakos, Dnews, oktovrios