ΤΑΙΠΕΔ: Μετά το καλοκαίρι οι μπουλντόζες στο Ελληνικό

Την εκτίμηση ότι οι μπουλντόζες θα μπουν στο Ελληνικό μετά το καλοκαίρι εξέφρασε ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Αρης Ξενόφος.

«Είμαστε πολύ κοντά στο να ολοκληρωθεί η εμβληματική αυτή επένδυση», είπε αναφερόμενος στο Ελληνικό, μιλώντας στο συμπόσιο της Ελληνικής Επιτροπής του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Ξενόφος τόνισε επίσης ότι το φετινό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που διαχειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ φτάνει τα 1,2 δισ. ευρώ και αφορά περιουσιακά στοιχεία «ναυαρχίδες».

Ο κ. Ξενόφος χαρακτήρισε χρονιά- ρεκόρ για το ΤΑΙΠΕΔ το 2018, κατά την οποία ενεργοποίησε πρόγραμμα 2 δισ. ευρώ, που είναι το μεγαλύτερο από το 2011. Αναφερόμενος στα περιουσιακά στοιχεία «ναυαρχίδες» που διαχειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ, συμπεριέλαβε το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών και επισήμανε ότι οδεύουν προς ιδιωτικοποίηση και τα δέκα περιφερειακά λιμάνια στη χώρα. Μετά το Πάσχα θα «τρέξει» ο διαγωνισμός για τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας, σημείωσε ο κ. Ξενόφος.

«Ευελπιστώ να ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα, στις 16/4 ο διαγωνισμός για τη μαρίνα Αλίμου. Θα ακολουθήσουν και άλλες στην πλευρά του Ιουνίου και του Αιγαίου», είπε αναφορικά με τις μαρίνες.

Στο πλάνο του ΤΑΙΠΕΔ συμπεριλαμβάνονται ιαματικές πηγές, σημείωσε και αναφερόμενος στον τομέα της ενέργειας δήλωσε: «Σχεδιασμός μας είναι η πώληση της εμπορικής δραστηριότητας της ΔΕΠΑ και η δημιουργία υπόγειας αποθήκης αερίου στην Καβάλα, που αποτελεί για εμάς και μια στρατηγικής φύσης παρέμβαση».

Τέλος, επισήμανε ότι τα μακροοικονομικά στοιχεία της χώρας εμφανίζουν βελτίωση, υπάρχουν θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης τα τελευταία τρίμηνα και το τραπεζικό σύστημα δείχνει να βρίσκει τα «πατήματά» του, ωστόσο τόνισε: «Τα προβλήματα δεν επιλύθηκαν, πρέπει να γίνει μεγάλη προσπάθεια και στα χρόνια που ακολουθούν» και υπογράμμισε την ανάγκη να συνεχιστούν οι διαρθρωτικές παρεμβάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα