Τα υπέροχα hacks για τα μαλλιά που δεν σου έχει πει ο κομμωτής σου

Οι απλές βελτιώσεις στο πρόγραμμα περιποίησης και styling των μαλλιών στο σπίτι μπορούν πραγματικά να προσφέρουν παρόμοια αποτελέσματα με την επίσκεψη στο κομμωτήριο.

Τα καλύτερα από αυτά «τα κόλπα» των ειδικών για τα μαλλιά, κατευθείαν από τα εγχειρίδια των επαγγελματιών.

Ακόμα και για τους πιο εξειδικευμένους, είναι δύσκολο φτιάξουν μαλλιά επιπέδου κομμωτηρίου στο σπίτι. Αυτό δεν οφείλεται απλώς στην τεχνογνωσία και τα επαγγελματικά εργαλεία που διαθέτουν οι κομμωτές και τα χρησιμοποιούν επιδέξια,

αλλά και στον πλούτο των γνώσεων τους, όλοι τους έχουν συγκεντρώσει αμέτρητες έξυπνες συμβουλές που κάνουν τα μαλλιά πιο λεία, την κόμμωσή μας να μένει στη θέση της και τα κυματιστά μαλλιά μας να φαίνονται άψογα ανακατεμένα. Στη συνέχεια μπορείς να διαβάσεις για να ανακαλύψεις μερικά από αυτά τα ελάχιστα γνωστά, εύκολα hacks για τα μαλλιά από τους καλύτερους του κλάδου.

Μην ασχολείσαι πολύ με τα μαλλιά σου

Οι κομμωτές συχνά διαπιστώνουν πολύ περισσότερο σπάσιμο στη μία πλευρά των μαλλιών μας, καθώς είναι η πλευρά που αγγίζουμε περισσότερο. Το συνεχές πείραγμα θα προκαλέσει τελικά ζημιά, οπότε το να είσαι πιο συνειδητοποιημένη για το πόσο συχνά παίζεις ή αγγίζεις τα μαλλιά σου θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις το κούρεμά σου για περισσότερο καιρό.

Απέφυγε τα ζεστά ντους για να διατηρήσεις την ενυδάτωση

Το πολύ ζεστό νερό μπορεί να αφαιρέσει από τα μαλλιά μας τα απαραίτητα έλαια, κάνοντάς τα να τα αισθανόμαστε πολύ ξηρά. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν έχεις σγουρά, τραχιά ή αφρό μαλλιά. Χαμήλωσε τη θερμοκρασία και προτίμησε αντ’ αυτού το λούσιμο με χλιαρό νερό.

Λούσου με σαμπουάν στρατηγικά για να αποφύγεις το μπέρδεμα

Οι περισσότεροι άνθρωποι τρίβουν τα μέσα και τις άκρες των μαλλιών τους κατά το λούσιμο. Αυτό είναι το σημείο όπου δημιουργούνται μπερδέματα, καθώς τα μαλλιά ανασηκώνονται όταν διογκώνονται με νερό προκαλώντας ένα μπέρδεμα. Ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσεις αυτή τη διαδικασία είναι να συγκεντρώσεις το σαμπουάν στο τριχωτό της κεφαλής, αυτό αρκεί για τον καθαρισμό και όταν το σαμπουάν φτάσει μέχρι τις άκρες κατά τη διαδικασία του ξεβγάλματος, θα μαζέψει τους επιφανειακούς ρύπους στην πορεία, αφήνοντας τα μαλλιά καθαρά και χωρίς φθορές.

Εφάρμοσε βιταμίνη C για να ενισχύσεις το χρώμα και τη λάμψη

Είναι ένα κόλπο που χρησιμοποιούν οι κομμωτές εδώ και χρόνια, καθώς η βιταμίνη C απομακρύνει τη συσσώρευση από τα προϊόντα, τη ρύπανση και το υπερβολικό βάψιμο. Η βιταμίνη C πραγματικά φρεσκάρει το χρώμα χωρίς να το αλλάζει, είναι εξαιρετική και μπορείς να την χρησιμοποιήσεις παντού εκτός από τις ρίζες, αν έχεις βάψει πρόσφατα τα μαλλιά σου, καθώς μπορεί να τις κάνει πιο ανοιχτές.

Δημιούργησε τα τέλεια κυματιστά μαλλιά με πλεξούδες

Για να πετύχεις υπέροχα κυματιστά μαλλιά, χώρισε τα σε τέσσερα τμήματα και φτιάξε δύο πλεξούδες. Αφού τα στερεώσεις με ένα λαστιχάκι, κάντε μασάζ σε κάθε πλεξούδα για να τη χαλαρώσεις ελαφρώς. Στη συνέχεια, πέρασε τες με ένα σίδερο κατά μήκος της κάθε μίας για πέντε δευτερόλεπτα σε θερμοκρασία όχι υψηλότερη από 185°C. Μόλις τα μαλλιά κρυώσουν, αφαίρεσε το λάστιχο και χτένισε τα με τα δάχτυλα.

Διαβάστε περισσότερα στο theissue.gr

#ΜΑΛΛΙΑ #ΚΟΜΜΩΤΗΣ #ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ #ΜΥΣΤΙΚΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Τα υπέροχα hacks για τα μαλλιά που δεν σου έχει πει ο κομμωτής σου,