Τα συγχαρητήρια της Μίνας Γκάγκα στο πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα

«Παράδειγμα προς μίμηση» χαρακτήρισε τον πολίτη στην Κρήτη που διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό με τη μετάλλαξη Όμικρον, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Αρνητικά έβγαιναν τα πρώτα τεστ που έκανε που έκανε φτάνοντας στην Ελλάδα από τη Νότια Αφρική ο πολίτης που τελικώς διαγνώστηκε θετικός στη μετάλλαξη Όμικρον στην Κρήτη.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης ρωτήθηκε σχετικά κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, αν τις ημέρες που δεν βρισκόταν θετικός μετέδιδε τον ιό.

«Απ' ό,τι φαίνεται η θετικοποίηση του rapid συνδυάζεται με την μεταδοτικότητα. Οι ώρες που χρειάζεται για να θετικοποιηθεί είναι λίγες. Υπάρχουν ασθενείς που δεν θα θετικοποιήσουν ούτε το PCR. Δεν πρέπει να μας τρομάζει. Θεωρώ σχεδόν απίθανο να μετέδιδε» ανέφερε ο επίκουρος Καθηγητής.

Παίρνοντας τον λόγο, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, χαρακτήρισε παράδειγμα προς μίμηση τον πολίτη, καθώς όπως τόνισε: «Ο ασθενής είχε το νού του, ήξερα από πού έχει έρθει, έκανε κάθε μέρα rapid. Παράδειγμα προς μίμηση η συμπεριφορά του ξέρει ότι έρχεται από ένα τόπο που έχει έξαρση, έκανε κάθε μέρα τεστ και προσπαθεί για να μην το μεταδώσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα