Τα σενάρια εκλογών που εξετάζονται - «Χώρο» μετά τα μνημόνια θέλει το Μαξίμου

Το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να στρέψει το ενδιαφέρον στο αφήγημα της καθαρής εξόδου από τα Μνημόνια, κάτι που όπως τονίζουν συνεργάτες του πρωθυπουργού θα φέρει αντιστροφή κλίματος και θα μειώσει την δημοσκοπική ψαλίδα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι εξελίξεις από τα μέτωπα που είναι ανοιχτά –σε οικονομία και εθνικά- θα έχουν καθοριστική σημασία. Μία καθαρή έξοδος σε συνδιασμό με ορισμένες φοροελαφρύνσης θα δώσουν πόντους στην κυβέρνηση.

Κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης τάσσονται υπερ της εξάντλησης της τετραετίας, εκτιμώντας ότι ο χρόνος που θα μεσολαβήσει

ως τις επόμενες κάλπες θα επιδράσει θετικά στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Ωστόσο, το Μέγαρο Μαξίμου τίθεται από αυτή την περίοδο σε εκλογική ετοιμότητα εξετάζοντας τις επιλογές του για στήσιμο καλπών. Τρεις είναι οι πιθανότερες ημερομηνίες.

Μάιος 2019: Στην περίπτωση αυτή οι εκλογές θα γίνουν λίγο μετά τις ευρωεκλογές με τον φόβο της «χαλαρής» ψήφου να ελλοχεύει, κίνδυνος που μπορεί να παγιώσει μία αρνητική δυναμική που θα έχουν δώσει οι ευρωεκλογές.

Μάρτιος 2019

Οκτώβριος 2019: Αυτό είναι και το πιθανότερο σενάριο. Γνωστή είναι και η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη μου ανέφερε μάλιστα την 13η Οκτώβρη. Κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης τάσσονται υπέρ αυτής της επιλογής και την ολοκλήρωση της τετραετίας θέλοντας η κυβέρνηση να κερδίσει χρόνο για να αποτυπωθούν στην κοινωνία τα πρώτα «αντίμετρα» της ολοκλήρωσης των μνημονίων. Εκτιμούν επίσης πως όσο περνάει ο καιρός τόσο θα μικραίνει η δημοσκοπική ψαλίδα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.

Μειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ είναι τα στελέχη που ζητούν εκλογές το φθινόπωρο κάτι που «αποκρούεται» από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος τονίζει ότι από τον Αύγουστο και μετά δημιουργείται ένα καλό μομέντουμ για την χώρα και αυτό δεν πρέπει να χαθεί προκηρύσσοντας εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα