Τα πλοκάμια του «Qatar Gate» στο Μαρόκο: Oι επαφές Παντσέρι και Τζιόρτζι με πράκτορες μυστικών υπηρεσιών

Στη καρδιά του σκανδάλου διαφθοράς και δωροδοκίας Ευρωπαίων αξιωματούχων - γνωστό ως Qatar Gate - βρίσκεται το Μαρόκο, σύμφωνα με νέα δημοσίευματα στον διεθνή Τύπο. Ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, φέρεται να έχει ομολογήσει δοσοληψίες.

Σύμφωνα με σημερινό πρωτοσέλιδο της βελγικής «Le Soir», η ίδια εγκληματική οργάνωση χρησιμοποιηθήκε για διαφορετικούς σκοπούς

από τις κυβερνήσεις του Κατάρ, αλλά και του Μαρόκου, με τον φάκελο των ερευνών για το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να περιέχει τεκμήρια για «σύνδεση» μεταξύ Μαρόκου και του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι.

Πιο συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα σημειώνεται πως οι βελγικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν εστιάσει πρωτίστως την προσοχή τους στην υπηρεσία κατασκοπείας και αντικατασκοπείας DGED της βορειοαφρικανικής χώρας, καθώς υπήρξαν σαφείς απόπειρες όχι μόνο παρέμβασης αλλά και διαφθοράς στην καρδιά της Ευρώπης από τρίτη χώρα.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που μπόρεσαν να συμβουλευτούν η Le Soir και η La Repubblica, οι Παντσέρι, Κοτσολίνο και Τζιόρτζι ήταν σε επαφή με την DGED και με τον Abderrahim Atmoun, πρέσβη του Μαρόκου στην Πολωνία.

Εκτός από τον Abderrahim Atmoun, στα έγγραφα αυτά αναφέρονται ακόμη δύο πράκτορες της μαροκινής υπηρεσίας πληροφοριών.

Σημειώνεται πως ο Τζιόρτζι φέρεται να παραδέχτηκε ότι διαχειρίστηκε τις ταμειακές ροές του μαύρου χρήματος της δωροδοκίας, αναφέροντας τουλάχιστον δύο ονόματα - εκείνα των ευρωβουλευτών Αντρέα Κοτσολίνο και Μαρκ Ταραμπέλα - που έλαβαν μετρητά.

#QATAR_GATE #ΕΥΑ_ΚΑΙΛΗ #ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ_ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ #ΔΙΑΦΘΟΡΑ #ΣΚΑΝΔΑΛΟ #ΚΑΤΑΡ #ΜΑΡΟΚΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα