Τα νησιά εμβολιάζονται πιο γρήγορα από την υπόλοιπη Ελλάδα

Η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» έχει επιταχύνει τους εμβολιασμούς στα νησιά, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, το απόγευμα της Τετάρτης 2 Ιουνίου, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Ειδικότερα, πριν την έναρξη της επιχείρησης ο μέσος όρος εμβολιασμένων στα νησιά μας με μία δόση ήταν 22% ενώ σήμερα ο μέσος όρος έχει φτάσει το 40%. Παραπάνω δηλαδή από το αντίστοιχο ποσοστό για την Επικράτεια (35%).

Όσον αφορά τους «πλήρως εμβολιασμένους» πριν την έναρξη της επιχείρησης ο μέσος όρος έφτανε το 13%. Σήμερα έχει διαμορφωθεί στο 27% ξεπερνώντας ο αντίστοιχο ποσοστό για την Επικράτεια (20%).

Ενδεικτικά, τα νησιά με τη μεγαλύτερη πληρότητα στα ραντεβού για αυτήν την εβδομάδα είναι η: Λευκάδα, η Θάσος, η Πάρος, η Μύκονος και η Σαλαμίνα.

Δύο στους 10 Έλληνες είναι «πλήρως εμβολιασμένοι»

Σε όλη την Επικράτεια, μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 5.751.115 εμβολιασμοί. Επιπλέον, έχουν πραγματοποιηθεί 3.728695. εμβολιασμοί με τουλάχιστον 1 δόση (ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης, 35%) ενώ 2.137.818 άτομα έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους (ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 20%).

Ας σημειωθεί ότι σήμερα θα φτάσουμε τους 102.000 εμβολιασμούς ξεπερνώντας για μία ακόμη μέρα τους 100 χιλιάδες εμβολιασμούς.

Οι νέοι ηλικίας από 18 έως 29 ετών θα μπορούν να εμβολιάζονται από τις επόμενες ημέρες και με τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna εκτός από το μονοδικό της Johnson&Johnson, δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς. Από τις 7 Ιουνίου, μάλιστα, θα ξεκινήσουν οι 18-29 τους πρώτους εμβολιασμούς τους.

Αποσταθεροποίηση και μείωση των κρουσμάτων σε όλες τις Π.Ε. της χώρας, σύμφωνα με το news4health.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα