Τα «news site» και το κοινωνικό μέρισμα 2018

Στον βωμό των «clicks» το κοινωνικό μέρισμα

Σε αναμονή χιλιάδες οικογένειες για την απόφαση που θα καθορίζει τα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα 2018.

Αν και το μόνο "ΝΕΟ" που υπάρχει σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα έχει δημοσιευθεί απο τις 23/10 στο dikaiologitika news πολλά "news site" καθημερινά πουλούν την είδηση ως νέα. Ας δούμε μερικά από αυτά.

Τίτλοι όπως "Κοινωνικό Μέρισμα 2018: Ποιοι θα λάβουν έως και 900 ευρώ - Τι θα γίνει με τους ανέργους", γιά

παράδειγμα απο το newsbomb.gr εμφανίζονται καθημερινά στα αποτελέσματα τις google.

Απο τον όμιλο της DPG επίσης και το cnn.gr διαβάζουμε " Κοινωνικό Μέρισμα 2018: Ποιοι δικαιούνται έως και 877 ευρώ" Μόλις 23 ευρώ πιό κάτω σιγά την διάφορα θα πει κανείς..

Η σελίδα - "ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ" Νέα σελίδα" στα δημοσιεύματα της εχει καθορίσει τους δικαιούχους (τους εχει δώσει και τα χρήματα απο τώρα).
Θα τους κάνουμε και ενα Link ετσι για την προσπάθεια ( https://neaselida.gr/tag/kinoniko-merisma/) αλλά και για να δείτε τι γράφεται..

Η αλήθεια είναι μια και μαλιστα πρόκειται γιά ένα σεναριο διότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ. Την πραγματικότητα την έχετε διαβάσει μόνο στο Dikaiologitika News. Επίσης μία πραγματικότητα είναι πως οι ιστότοποι χαμηλής επισκεψιμότητας αντιγράφουν ο ένας τον άλλο οπότε μία σύντομη περιήγηση είναι αρκετή γιά να διαπιστώσει κανείς οτι όποιος έχει αντιγράψει συγκεκριμένη ιστοσελίδα "δίνει" 900 ευρώ μέρισμα ενώ όποιοι ανέγραψαν τον άλλο δίνουν 877 ευρώ! Ούτε σεντ παρακάτω! Εκτός κι αν έχουν όλοι ακριβώς το ίδιο ρεπορτάζ πράγμα δύσκολο διότι απλά...δε υπάρχει ακόμα.

Δείτε τι έχουν γράψει αποκλειστικά τα dikaiologitika news

Νέα σενάρια για επίδομα σε μακροχρόνια ανέργους και δικαιούχους ΚΕΑ απο το κοινωνικό μέρισμα 2018

Στην τελική ευθεία έχουν εισέλθει πλέον οι διαβουλεύσεις με τους Θεσμούς τόσο για το κοινωνικό μέρισμα 2018, όσο και σε ότι αφορά τις συντάξεις και τα αντίμετρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση. Τα συναρμόδια για τα νέα μέτρα αυτά υπουργεία εκτιμούν πως θα φτάσουν στη Βουλή στα μέσα Νοεμβρίου.

Το οικονομικό επιτελείο έχει ήδη δρομολογήσει μάλιστα την επιστροφή των αναδρομικών σε ένστολους, πανεπιστημιακούς και δικαστικούς, τη μείωση εισφορών σε 250.000 μη μισθωτούς και την αύξηση του κατώτατου μισθού, ανάμεσα σε άλλα.

Έως 877 ευρώ το κοινωνικό μέρισμα

Ενώ οι οριστικές αποφάσεις για το ποσό του κοινωνικού μερίσματος θα ληφθούν μέσα στον μήνα, τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών έχουν ήδη ετοιμάσει σενάρια, καθώς οι σημερινές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για διαθεσιμότητα ενός ποσού μεταξύ 800 εκατ. και 1 δισ. ευρώ.

Το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζεται με βάσει αυτές τις εκτιμήσεις διατηρεί μέρος των περσινών εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Έτσι, οι ωφελούμενοι φτάνουν τα 3,4 εκατομμύρια νοικοκυριά περίπου, εφόσον ισχύσει το πλαίσιο του 2017.

Σύμφωνα με τον ίδιο σχεδιασμό, τα ποσά που θα δοθούν θα ξεκινούν από 162 και θα φτάνουν τα 877ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το 2017 το υψηλότερο εισοδηματικό κριτήριο ήταν στις 27.000 ευρώ ενώ το περιουσιακό όριο ανερχόταν στις 180.000 ευρώ και το κοινωνικό μέρισμα κλιμακωνόταν από 250 έως 1.350 ευρώ.

Εναλλακτικά σενάρια

Ένα δεύτερο σενάριο που ενδεχομένως υιοθετηθεί, αφορά μία διαφορετική προσέγγιση από την προηγούμενη και προβλέπει την ενίσχυση συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων που βρίσκονται κάτω ή κοντά στο όριο της φτώχειας, όπως είναι οι δικαιούχοι το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Κατ’ αυτόν τον τρόπο λιγότεροι θα πάρουν περισσότερα.

Ένα τρίτο σενάριο που εξετάζεται είναι η ενίσχυση των μακροχρόνια ανέργων. Σημείο αναφοράς για το κριτήρια θα είναι ο χρόνος ανεργίας να ξεπερνάει τα δύο χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα