Τα μυστικά για... να κάνεις το σπίτι σου να φαίνεται μεγαλύτερο

Μερικές μικρές αλλαγές μπορούν να δώσουν στον σπίτι σου μια πιο... «επεκτατική» εμφάνιση.

Τα σπίτια μας αποτελούν αναπόφευκτα έναν χώρο που πρέπει να τον ομορφύνουμε για να μας αρέσει. Ωστόσο, ο περιορισμός γεννά την καινοτομία. Όσο μικρό κι αν είναι το σπίτι μας η ανάγκη για να το μεγαλώσουμε ώστε να «μη μας πνίγει» δημιουργεί έμπνευση για να πετύχουμε το ακατόρθωτο!

Όχι δεν μπορούμε με ένα μαγικό ραβδάκι να κάνουμε διπλάσιο έναν χώρο αλλά μπορούμε με έξυπνες λύσεις να ξεγελάσουμε το μάτι μας.

Πώς θα κάνεις μικρές αναβαθμίσεις για να φαίνεται το σπίτι σου μεγαλύτερο

1. Χρησιμοποίησε τα χρώματα προς όφελός σου

Το βάψιμο είναι ένα από τα πιο εύκολα και οικονομικά πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος για να μεταμορφώσει ένα δωμάτιο και ναι, μπορεί να το κάνει να φαίνεται μεγαλύτερο. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ τις αποχρώσεις του λευκού με στρατηγικούς τρόπους. Αντί να επιλέγω μόνο μία απόχρωση , φέρνω δύο ή τρεις αποχρώσεις μαζί, χρησιμοποιώντας διαφορετική απόχρωση για τους τοίχους, το τελείωμα και την οροφή. Η συμβουλή μου; Κράτα την πιο ανοιχτή απόχρωση στην οροφή και παίξε με τις άλλες αποχρώσεις στους τοίχους.

2. Δώσε προσοχή στο layering των επίπλων

Η κλίμακα των επίπλων είναι πρωταρχικής σημασίας όταν πρόκειται για ένα μικρό δωμάτιο ή ένα μικρό σπίτι. Αν θέλεις τα δωμάτια να έχουν ισορροπία στο μέγεθός τους και να μην κατακλύζονται από έπιπλα με όγκο, θα πρέπει να βρεις τον τρόπο να τα τοποθετήσεις σωστά. Όταν επιλέγεις έπιπλα μικρότερης κλίμακας, είναι επίσης σημαντικό να λαμβάνεις υπόψη το ύψος των επίπλων. Τα έπιπλα που βρίσκονται χαμηλότερα στο έδαφος θα αφήσουν περισσότερο κάθετο χώρο ανοιχτό από πάνω τους και θα κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο.

3. Απομάκρυνε ό,τι κάνει το δωμάτιο να φαίνεται ακατάστατο

Αυτό σημαίνει πως πρέπει να απομακρύνεις την περιττή ακαταστασία και αντικείμενα, ώστε το μάτι να έχει ένα οπτικό κενό και να υπάρχει χώρος να κινείται ελεύθερα στο χώρο. Μια μικρή ψευδαίσθηση μπορεί να κάνει τη διαφορά: Αύξησε το μέγεθος του χαλιού σου! Το μέγεθος του χαλιού παίζει σημαντικό ρόλο στην κλίμακα του δωματίου μας. Εάν το χαλί είναι πολύ μικρό, θα συρρικνωθεί ολόκληρος ο χώρος.

Διαβάστε την συνέχεια στο The Issue

#ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ #ΧΩΡΟΣ #ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ #ΜΥΣΤΙΚΑ #ΧΡΩΜΑΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα