Τα «ήξεις - αφίξεις» Καμμένου «πονοκέφαλος» για την κυβέρνηση

Τα ήξεις - αφήξεις του κυβερνητικού εταίρου, Πάνου Καμμένου, δημιουργούν κλυδωνισμούς στην κυβέρνηση για μία ακόμα φορά.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, άλλα λέει στις 11 το πρωί, άλλα στις 6 το απόγευμα. Δηλώνει ότι θα παραιτηθεί όταν εγκριθεί η συμφωνία από την ΠΓΔΜ, προκαλεί σάλο, περνούν λιγότερο από πέντε ώρες και προχωρά σε αναδίπλωση τονίζοντας ότι θα παραιτηθεί όταν εγκριθεί από την ελληνική Βουλή.

Οι

δηλώσεις αυτές προκαλούν εκνευρισμό στο Μαξίμου καθώς λίγους μήνες προς τις κάλπες και την χώρα εκτός προγράμματος, επιθυμία της κυβέρνησης είναι η οικονομία να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας. Αντιθέτως, στην κορυφή βρίσκονται οι δηλώσεις Καμμένου. Προφανώς και όλοι γνωρίζουν ότι ο Καμμένος παίζει το τελευταίο του χαρτί επιζητώντας να διευρύνει την εκλογική του βάση από την καταψήφιση και το «αντάρτικο» στην Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ωστόσο, φαίνεται πως κάνει υπομονή θέλοντας όσο τίποτα να περάσει η Συμφωνία από την Ολομέλεια. Σε περίπτωση που ο Καμμένος αποσύρει τους υπουργούς του από την κυβέρνηση, θα δημιουργηθεί μία συνθήκη κυβέρνησης μειοψηφίας. Σκοπός είναι η κυβέρνηση να φτάσει μέχρι τον Οκτώβρη χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο εκλογικού αιφνιδιασμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα