Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα «μεταφέρουν» το Σαββατοκύριακο

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν ότι θα μεταβούν σε τεσσερισήμισι ημέρες εργασίας την εβδομάδα, με Παρασκευή απόγευμα, Σάββατο και Κυριακή να αποτελούν το νέο Σαββατοκύριακο.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι θα μεταβούν σε τετραήμερη εργάσιμη εβδομάδα, με Παρασκευή απόγευμα, Σάββατο και Κυριακή να αποτελούν το νέο Σαββατοκύριακο.

Η εργάσιμη εβδομάδα από 1η Ιανουαρίου 2022, θα ξεκινά τη Δευτέρα και θα ολοκληρώνεται μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής. Το ωράριο εργασίας για τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους έχει

οριστεί από τις 19:30 έως τις 15:30, με 8,5 ώρες εργασίας την ημέρα ενώ την Παρασκευή οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν πλέον για 4,5 ώρες.

Την Παρασκευή, οι εργαζόμενοι θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να επιλέξουν ευέλικτες επιλογές εργασίας ή εργασίας από το σπίτι. Το μεγαλύτερο Σαββατοκύριακο στοχεύει στην ενίσχυση της παραγωγικότητας και στη βελτίωση της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

{https://twitter.com/UAEmediaoffice/status/1468129958019182592?s=20}

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σαββατοκύριακο θεωρείται η Παρασκευή και το Σάββατο όπως για τις περισσότερες ισλαμικές χώρες καθώς στην ισλαμική πρακτική, η Παρασκευή είναι μια ειδική ημέρα λατρείας και όχι το Σάββατο ή την Κυριακή. Την ημέρα αυτή, οι μουσουλμάνοι καλούνται να προσευχηθούν σε τζαμί κατά τη μεσημεριανή προσευχή.

Αντίθετα για την Ευρώπη και την Αμερική και την Ευρώπη, η πενθήμερη εβδομάδα εργασίας είναι το αποτέλεσμα τόσο των εργατικών συνδικάτων που απαιτούσαν μια πιο ανθρώπινη και ασφαλή εβδομάδα εργασίας όσο και των θρησκευτικών πρακτικών που απαιτούσαν τουλάχιστον μία ημέρα ανάπαυσης που είναι η Κυριακή.

Keywords
Τυχαία Θέματα