Τα «γυρνάει» τώρα η εκπρόσωπος της Κομισιόν για την Τουρκία

Μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ντάνα Σπινάντ σε δεύτερο χρόνο καθώς σε πρώτη της δήλωση είχε τηρήσει στάση ίσων αποστάσεων.

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ντάνα Σπινάντ, ανέτρεψε τη στάση που κράτησε νωρίτερα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, τονίζοντας πως «Θέλουμε να θυμίσουμε ότι ο σεβασμός προς τους γείτονες και οι σχέσεις καλής γειτονίας αποτελούν τη βάση για εποικοδομητική συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Η

νέα αναφορά της αναπληρώτριας εκπροσώπου αφορά τις προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο όπως τόνισε δεν πρόκειται να ξαναμιλήσει λέγοντας πως «Δεν υπάρχει κανένας Μητσοτάκης για μένα».

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Κομισιόν Ντάνα Σπινάντ απάντησε στις προκλήσεις του Ερντογάν, λέγοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «είναι ο ηγέτης μίας κυβέρνησης κράτους-μέλους της Ε.Ε., τον οποίο αναγνωρίζει όλος ο κόσμος».

Η πρώτη της αναφορά, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες προκάλεσε την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης, σημείωσε: «Ενθαρρύνουμε την καλή συνεργασία μεταξύ ηγετών, ειδικά μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, και ελπίζουμε ότι η θετική ενέργεια θα εξαπλωθεί και θα αντανακλάται σε δηλώσεις και δράσεις».

#ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ #ΤΟΥΡΚΙΑ #ΚΟΜΙΣΙΟΝ #ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα