Τα είδη γραφείου που θες σε καθημερινή βάση

Home office ή… κανονικό γραφείο; Απ’ όπου και εάν δουλεύεις ένα είναι σίγουρο. Χρειάζεσαι ορισμένα απαραίτητα είδη γραφείου ώστε η εργασία σου να είναι άνετη και εύκολη.

Η καθημερινότητα στο γραφείο είναι δύσκολη. Είτε δουλεύεις από εκεί είτε από το σπίτι σου θα πρέπει να έχεις ορισμένα είδη γραφείου εύκαιρα για ό,τι και εάν χρειαστείς. Ανεξαρτήτως το είδος εργασίας σου, αρκετά είδη γραφείου θα σου φανούν χρήσιμα σε καθημερινή βάση. Πάμε να δούμε κάποια απολύτως απαραίτητα.

Γραφική ύλη

Το Α και το Ω όταν μιλάμε

για ένα σωστά εξοπλισμένο γραφείο είναι η γραφική ύλη. Ποιός δεν θα χρειαστεί κάποια στιγμή ένα στυλό ή ένα μολύβι για να σημειώσει κάτι; Η ερώτηση είναι ρητορική και ήδη ξέρεις την απάντηση. Όλοι θα τύχει να έχουν ανάγκη σε κάποια δεδομένη στιγμή να γράψουν κάτι γρήγορα ή γενικά να κρατήσουν μια σημείωση πάνω στη δουλειά τους. Γι΄αυτό, πρέπει πάντα μα πάντα να υπάρχει πρόχειρο ένα στυλό στο γραφείο σου ή ένα μολύβι. Ανάλογα με την εργασία σου αλλάζουν και οι ανάγκες σου. Μπορεί για παράδειγμα ένας καθηγητής να χρειάζεται διαφορετικών χρωμάτων στυλό και μαρκαδόρων. Πέρα όμως από στυλό, μαρκαδόρους και μολύβια θα χρειαστείς και διορθωτικά, γόμες και ξύστρες. Εάν δεν θες να πολυασχοληθείς με το τι θα πάρεις υπάρχουν και έτοιμα σετ γραφικής ύλης στην αγορά.

Τετράδια - σημειωματάρια

Απαραίτητη προϋπόθεση για να… χρησιμοποιήσεις τα στυλό και τα μολύβια σου είναι να έχεις και κάποιο τετράδιο ή σημειωματάριο. Εντάξει, μπορείς να γράψεις και σε χαρτοπετσέτα ή στην παλάμη σου, αλλά γιατί πραγματικά να το κάνεις; Συμβουλή μας είναι να βρεις ένα τουλάχιστον τετράδιο και ένα σημειωματάριο και ένα ημερολόγιο. Ένα τετράδιο πάντα θα φανεί χρήσιμο όπως και ένα σημειωματάριο. Από την άλλη, ένα ημερολόγιο, ειδικά για εσένα που έχεις στη δουλειά ατελείωτα τασκς κάθε ημέρα, θα σε βοηθήσει πάρα πολύ να τα έχεις όλα οργανωμένα. Θα μπορείς να δεις ανά πάσα στιγμή σε ποιο σημείο υλοποίησης των τασκς σου είσαι αλλά και να προλάβεις κάποιο πριν «σκάσει». Το να κρατάς ημερολόγιο αυξάνει θετικά την παραγωγικότητά σου, σε βοηθά να συγκεντρώνεις οποιαδήποτε ιδέα έχεις οποιαδήποτε στιγμή ενώ αποτελεί φυσικά και το ιδανικό εργαλείο για να σημειώνεις τις εκκρεμότητές σου ή να προγραμματίζεις τα ραντεβού σου.

Post it

Ένας εύκολος τρόπος να κρατάς την οποιαδήποτε σημείωση ή να γράφεις ό,τι θέλεις όπου θέλεις είναι τα post it χαρτάκια. Αν και παλαιότερα ήταν πιο δημοφιλή, σίγουρα θα έχεις δει κάποιο χαρτάκι να βρίσκεται κολλημένο στην οθόνη του υπολογιστή σου ή ακόμη και στο… ψυγείο του σπιτιού σου! Υπάρχουν ένα σωρό επιλογές στην αγορά. Θα βρεις αυτοκόλλητα χαρτάκια σε διάφορα μεγέθη, σε διαφορετικά χρώματα ώστε να μπορέσεις να κατηγοριοποιήσεις εύκολα τις σημειώσεις σου ή απλά να αλλάξεις τη διάθεσή σου. Είναι οικονομικά και φυσικά μπορείς να τα ανακυκλώσεις.

Αρχειοθέτηση

Ένα τακτοποιημένο γραφείο με σωστή οργάνωση όχι μόνο θα σου λύσει τα χέρια στην καθημερινότητά σου αλλά θα σε βοηθήσει να έχεις και μια καλή διάθεση. Ένα από τα χειρότερα πράγματα είναι να γυρνάς στο γραφείο σου και να προσπαθείς να βρεις μια σημείωση που είχες αφήσει την προηγούμενη ημέρα κάτω από ένα πάκο άλλων χαρτιών και σκουπιδιών. Ένα καθαρό γραφείο θα σε βοηθήσει να ξεκινήσεις τη μέρα σου με χαμόγελο. Θα βρίσκεις εύκολα ό,τι ψάχνεις και δεν θα αγριοκοιτάς τον διπλανό σου συνάδελφο επειδή νομίζεις ότι σου έκλεψε τη σημείωση! Εάν χειρίζεσαι πολλά έγγραφα τότε χρειάζεσαι θήκες - ζελατίνες, φακέλους μεταφοράς και κλασέρ. Αν έχεις ακόμη περισσότερα έγγραφα που χρήζουν τακτοποίησης τότε τα κουτιά είναι απαραίτητα ή κάποιες θήκες περιοδικών.

#ΓΡΑΦΕΙΟ #ΠΛΑΙΣΙΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Τα είδη γραφείου που θες σε καθημερινή βάση,