Τ’ άκουσε η απούσα Φώφη από Ευρωπαίους Σοσιαλιστές παρουσία Τσίπρα

Χωρίς αντίπαλο «έπαιξε» ο Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES), όπου μετέχει ως παρατηρητής, αφού η Φώφη Γεννηματά απουσίαζε.

Του Τάσου Αδρασκέλα

Σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr από τις Βρυξέλλες, η δυσφορία των στελεχών του PES για την επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ. ήταν έντονη.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η κ. Γεννηματά ήξερε τι θα συναντήσει, λόγω της άρνησης της ψηφίσει τη συμφωνία για το όνομα των Σκοπίων, και γι’ αυτό δεν έδωσε το παρών στη Σύνοδο.

Η απουσία της πάντως δεν απέστρεψε τον πρόεδρο του PES και πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Σεργκέι Στάνισεφ να εκφράσει την έντονη διαφωνία του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για τη στάση του ΚΙΝ.ΑΛ. απέναντι στη συμφωνία.

Αντίθετα ο πρωθυπουργός, παρουσία και του σοσιαλιστή Ζόραν Ζάεφ ,έκανε λόγο «για κλείσιμο λογαριασμών του παρελθόντος και για άνοιγμα νέου κεφαλαίου». Ταυτόχρονα, κατηγόρησε την Φώφη Γεννηματά για «συγκρότηση μετώπου υποκρισία και λαϊκισμού από κοινού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η τοποθέτηση αυτή του Αλέξη Τσίπρα στη Σύνοδο του PES, που διοχετεύτηκε με nonpaper από το Μαξίμου, προκάλεσε τη οργή της Χαριλάου Τρικούπη, η οποία απάντησε άμεσα στον πρωθυπουργό με σχόλιο του γραφείου τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ.:

«Το Μαξίμου βγάζει non paper κατά της κ. Γεννηματά, για να καλύψει το paper Tσίπρα. Τη συνέντευξη του στους FT όπου είπε ναι σε όλα στην κ.Μέρκελ και για το προσφυγικό, σε βάρος των συμφερόντων της χώρας μας.

Όσον αφορά τα αρνητικά σχόλια του για την κ. Γεννηματά στη συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών , είναι σαφές ότι τον ενόχλησε η στάση της, ότι δεν δέχεται υποδείξεις, κάτι που στο PES γνωρίζουν από την ίδια.

Ο κ. Τσίπρας όταν μιλά για λαϊκισμό δεν έχει παρά να κοιτάξει τον καθρέφτη του.

Όταν μιλά για εθνικισμό δεν έχει παρά να κοιτάξει δίπλα του, τον συγκυβερνήτη του, κ.Καμμένο.

Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας δεν φόρεσε ποτέ τη φανέλα της Εθνικής»

Keywords
Τυχαία Θέματα